Matovič vyhlásil, že keď jeho nápady nepomôžu, zloží mandát!
10 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Expremiér Igor Matovič a súčasný minister financií je presvedčený, že vďaka odmenám za očkovanie sa výrazne navýši nie len počet prvoočkovaných ľudí, ale najmä preočkovaných seniorov treťou dávkou. Keď to nepomôže, zloží mandát. Informoval startitup.

Seniori nad 60 rokov dostanú príspevok 300, respektíve 200 eur v závislosti od toho, aký je ich status v súvislosti s očkovaním proti ochoreniu COVID-19. Vyplýva to zo zákona, ktorý vo štvrtok schválili poslanci Národnej rady SR.

Na verejnosť UNIKOL dokument o povinnom očkovaní na Slovensku?! Kedy má byť?
"Na verejnosť unikol pripravovaný vládny dokument, podľa ktorého má minister zdravotníctva pripraviť zákon o povinnom očkovaní," píše informáciu portál Topky. Ten má podľa portálu Topky vypracovať a predložiť do 10.januára 2022 minister... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Cieľom zákona, ktorý navrhol minister financií Igor Matovič, je podpora očkovania v rizikovej skupine obyvateľov. Za tento zákon hlasovalo 97 poslancov vrátane nezaradených poslancov strany Hlas – Sociálna demokracia, proti boli 13 a 28 sa hlasovania zdržalo.

Minister financií počas dnešnej tlačovej konferencie uviedol, že ľudia sa nebudú musieť nikde registrovať a všetko bude fungovať automaticky. Finančná pomoc bude seniorom vyplatená na základe údajov z Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI).

Na otázku, kedy začnú šeky ľuďom chodiť, Matovič odpovedal, že šeky budú ľudom odosielať čo najrýchlejšie. Seniori, ktorí už majú za sebou tretiu dávku vakcíny, by mohli šeky dostať už pred Vianocami.

Zamestnanci na ministerstve financií dostali email so zvláštnym obsahom. Týka sa samotného ministra
Na email so zvláštnym obsah, ktorý dostali zamestnanci ministerstva financií upozornil portál Dnes24.sk. Rezortu šéfuje minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a v texte email-u bol pokyn, ktorý považovali zamestnanci za zvláštny. Obsah email-u,... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.