Matovič sa obul do ministerky Kolíkovej
10 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Situáciu ohľadom koaličných strán komentoval minister financií Igor Matovič„ Nekorešponduje obsadenie ministerských postov s platnou koaličnou zmluvou. Koaličná zmluva je naďalej platná, nikto ju nevypovedal, len jeden partner ju nedodržuje." Koaličná zmluva rieši to, aký nárok majú na ministerské posty jednotlivé politické strany na základe volebného výsledku, uviedol vo svojom vyhlásení.

Tomu však podľa všetkého nezodpovedá obsadenie kresla ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Ministerka reagovala odpoveďou, že vo vláde je nominantkou strany SaS. Podotkla, že strana má aktuálne silný poslanecký klub s 19 poslancami. Kolíková tiež hovorí o tom, že cíti silnú podporu premiéra Eduarda Hegera. 

Paragraf 363

Podľa ktorého v úplnom znení „Generálny prokurátor zruší právoplatné rozhodnutie prokurátora alebo policajta, ak takým rozhodnutím alebo v konaní, ktoré mu predchádzalo, bol porušený zákon. Porušením zákona sa rozumie podstatné pochybenie, ktoré mohlo ovplyvniť rozhodnutie vo veci “.Matovič v súvislosti s úpravou paragrafu 363 Trestného poriadku pripomenul, že najskôr treba vyriešiť dlhovú brzdu, výdavkové stropy, dôchodkovú reformu, optimalizáciu siete nemocníc v konečnom dôsledku aj reformu národných parkov.

„Takýto máme postup," reagoval. Dokonca kritizoval SaS za to, že od septembra minulého roka podľa neho „torpéduje“ reformu rozpočtovej zodpovednosti.

Veľký prehľad pravidiel pre obchody a prevádzky od 10. 12.
Úrad verejného zdravotníctva vo štvrtok vydal vyhlášku, ktorá upravuje činnosť prevádzok. Prvé zmeny platia oddnes, ďalšie začnú o 15 dní. Od 10. 12. platí: V režime základ (teda pre všetkých bez ohľadu na ich imunitný status) môžu fungovať: 1)... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Hrozí koniec volebného obdobia?

 „Teoreticky to môže takto torpédovať do konca volebného obdobia. Ale v tom prípade si myslím, že volebné obdobie sa skončí veľmi rýchlo," podotkol Igor Matovič.

Podpora Lengvarského 

Čo sa týka reformy nemocníc uviedol, že minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský si obišiel za posledné obdobie zrejme dosť nemocníc a drží mu palce, aby sa reforma schválila. Predseda OĽaNO verí, že hnutie Sme rodina prejde (torpédovanie) optimalizácie siete nemocníc aj spomínanej reformy národných parkov. Hnutie Sme rodina na čele s Borisom Kollárom má totiž k zmenám výhrady.

Štefan Harabin v nemocnici?!?
Na verejnosti koluje informácia, že Štefan Harabin je hospitalizovaný so zápalom pľúc a je pripojený na prístroje. Túto informáciu však včera sám emeritný predseda Najvyššieho súdu poprel na svojej sociálnej sieti. Klebety "V tejto spojitosti má... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Nastanú zmeny v ústave?

Na otázku o zmenách v Ústave SR v súvislosti s referendom o predčasných voľbách odpovedal Matovič tak, že nemajú dôvod robiť niečo iné, ako sľubovali voličom vo svojom volebnom programe. O zmenách prednedávnom hovoril aj predseda Národnej rady (NR) SR a hnutia Sme rodina Boris Kollár. Na margo súčasnej situácii vo vládnych stranách Matovič pripomenul, že majú v talóne platnú koaličnú zmluvu a programové vyhlásenie vlády.

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.