Konšpirátorom Grendelovi a Matovičovi hrozí lex Kolíková alebo desať rokov basy
10 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

A je to tu! Prví adepti na desaťročný, ba možno aj vyšší trest odňatia slobody podľa Kolíkovej novely trestného zákona sú známi. Za konšpirátorov ich totiž označila inštancia najvyššia - hlava štátu. To sa naozaj len tak ľahko nevidí. Keď sa náhoda chce pohrať, vyšperkuje okolnosti až do neskutočnej nádhery. Človek by čakal - Blaha, Taraba či Rostas, Mazurek, ale nie. Matovič a Grendel. Rovno najčistejší z čistých, najrovnejší, najspravodlivejší, vyháňači diabla, pardon, mafie, zo slovenského verejného života. Nedá s nič robiť, ak pani Čaputová oznámia, že sú konšpirátori, tak hádam ide o nejaké autoritatívne vyjadrenie. Alebo sa s tou autoritou mýlim? Lebo tu naozaj už nikto nič negarantuje!

Takmer mi zabehlo. Čaputová s Matovičom nie sú zrovna zamilovaný pár, ale že sa iskrí už aj medzi Lipšicovým Grendelom a Lipšicovou prezidentkou? To nejak hlava neberie. Hlava, zvyknutá na akékoľvek politické anomálie, endemicky sa výhradne vyskytujúce iba na Slovensku. Ale, číta sa to kúzelne.Takmer s radostnou škodoradosťou. Konšpirátori Grendel a Matovič - zdôrazňujem, že ja to netvrdím, tvrdí to palác cez prezidentku i jej hovorcu. Predstavujem si Kolíkovú ako akéhosi Hannibala Lectera v sukni. Vidím ju, ako si mädlí ruky nad prvými dvomi úlovkami a volá do Ilavy - čakajte chovancov! Oni síce vyslovili názor (nie že by som ich obhajoval, to by som musel poprieť vlastné Ja a s ním som nateraz nerozlučný kamarát), ale podľa hlavy štátu a jej suity ide o konšpiráciu. Teda nepravdu, ak nie priam hoax. Ozaj, som zvedavý, ako si s tým poradí stránka Polície Slovenskej republiky na sociálnej sieti, ktorá nám už dlhší čas inkvizične káže, čo je pravda a čo hoax. Kolíkovej politické "Vianoce" sú tu! A Špeciálna prokuratúra leští sudcovské kladivko.

Ouvertúra

„K slabším by sme mali byť miernejší, k silnejším prísnejší,“ zhrnula toť pred pár dňami ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (klub SaS) novelu Trestného zákona, ktorú predstavila novinárom. Novela prináša do nášho demokratického života osvieženie v podobe zavedenia novej skutkovej podstaty trestného činu s názvom „šírenie nepravdivej informácie“. V rámci novely Trestného zákona by tak mal pribudnúť nový paragraf. Tvorcovia dezinformácií by mohli byť na základe neho potrestaní odňatím slobody na jeden až päť rokov. V prípade škôd veľkého rozsahu bude páchateľovi hroziť štyri až desať rokov. Bisťu a nie je prezidentka škodou najväčšou? Má ešte taká škoda nejakú konkurenciu? No nemá, teda, u nás. Zatiaľ. Iba ak konkurenciu - delikventa (v zmysle vyššie napísaného - Matoviča a prípadne jeho adlátusa Grendela), známeho z rokovania parlamentu či tlačoviek s medvedíkom Yogim. Inak - čisto politologická otázka - kto je v našej politike jeho malý kamarát Bubu?

A teraz dôkazy

Podľa Grendela toto už druhýkrát nie je náhoda. Tým "toto" sa má myslieť záhadne vysoká a vraj utajovaná návštevnosť naháňača hlasov kde sa dá, samotného predsedu Hlasu u prezidentky, Petra Pellegriniho.
"Grendel v prípade vyjadrení Čaputovej a Pellegriniho neverí na náhody a vraj ide už o druhú "zhodu náhod". "Pamätáte si môj nedávny status o zvláštnej zhode náhod, keď v jeden a ten istý deň sa Peter Pellegrini v rádiu zahral na zodpovedného štátnika (vyzval 60+ na očkovanie, dištancoval sa od extrémistov) a prezidentka Zuzana Čaputová zvozila premiéra Eduarda Hegera za manažovanie koaličných vzťahov a pandémie?" Pýta sa Grendel fanúšikov. Ten necháva na nich, aby "posúdili" či je to len náhoda." Zaznamenali nielen topky.sk. Písali sme o tom na webe HD aj my a už ráno.

U prezidentky sa čosi pečie, vianočné pečivo to však nie je. Že by prevrat?
Hlasovanie o Matovičovej fantasmagórii v parlamente prekvapilo. A to až do takej miery, že hádanku sa snažia rozlúštiť aj v samotnom OĽaNO, ktoré návrh o dvesto či tristo eurovej celonárodnej korupcii dôchodcov, spojenej s vydieraním, predkladalo.... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Pridal sa aj Matovič

"Grendela v jeho domnienkach podporil aj sám šéf hnutia OĽaNO Igor Matovič, ktorý dodal, že toto vraj Čaputová robila už na jar." tiež tvrdia topky.sk

Palác je hlboko prekvapený

"Čaputovú v prípade odpovede na tento Grendelov status zastúpil jej poradca pre komunikáciu Martin Burgr, ktorý má na celú vec jasný názor a prekvapilo ho správanie Grendela. "Udivuje ma, že sa poslanec Gábor Grendel pustil do takejto konšpirácie. Prezidentka Zuzana Čaputová sa bežne stretáva s politikmi. V tom čase sa prezidentka dvakrát stretla s premiérom, z toho jedno stretnutie bolo neverejné. Rovnako neverejne sa v tom čase stretla aj s ministrom zahraničných vecí, ministrom zdravotníctva a lídrom opozičnej strany Petrom Pellegrinim," píše Burgr v stanovisku."

"To, čo predviedol podpredseda parlamentu Gábor Grendel, je čistá konšpirácia ako vystrihnutá z konšpiračných médií a sme prekvapení, že po nej siaha politik, ktorý sa doteraz svojím štýlom odlišoval od matovičovsko-pročkovských praktík v OĽaNO," dodávajú topky.sk

Postmarxisti v akcii

Progresívci zas operatívne, aktívne a veľmi empaticky k svojej straníckej súdružke v paláci nazvali Matoviča trojským koňom fašistov. Michal Truban nepriamo nazval na sociálnej sieti Matoviča rovno konšpirátorom: Ak niekto kritizuje prezidentku, tak konšpiruje a ak konšpiruje, je konšpirátor - ta ne? "Trápnymi konšpiráciami sa navážajú do prezidentky, pretože si nevedia u seba upratať Matoviča. Kým na to nenaberú odvahu, bude nás všetkých ťahať pod vodu a pomáhať HlasoSmeru. Okrem toho je to nedôstojná hanba," píše na sociálnej sieti Truban. Kto tu v tejto fraške skutočnou hanbou je, nechajme na čitateľa. Nie že by to bola moja obhajoba Matoviča, to by som bol čistý schizofrenik. A kuk sem, do mozgovéhi trustu "progresívnych". To sa Matovič bude ešte dlho rozdumovať!

Záhadný ilustrák progresívca Trubana na FB

 

Historický paradox

Ten nastane vtedy, ak podľa lex Kolíková a jej Lipšica budú musieť ako prví práve Lipšicov Grendel a Lipšicov Matovič či naopak ísť do basy. Už sa fakt teším na parlamentnú rozpravu k novele trestného zákona v parlamente a samozrejme, komentáre k nej z produkcie nášho mainstreamu. Na to by si ani Molière netrúfol. To určite nie. To je kolosálny námet.

Belousovová: Pellegrini začal kariéru politického prostitúta
Rozčertená Belousovová: Pellegrini včerajším hlasovaním začal kariéru politického prostitúta. Je nad slnko jasné, že strana Hlas-SD, včera svojim hlasovaním v NR SR s vládou o finančnej odmene pre očkovaných starších občanov priam šokovala... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

_________________

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.