Hygienici zdvíhajú varovný prst- zvážte či musíte vstúpiť do prevádzky
10 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR uvádza nezmyselné normy, v súvislosti s otváraním prevádzok obchodu a služieb. Prosia obyvateľov, aby sa zamysleli nad každou ich osobnou návštevou. Zároveň žiada prevádzkovateľov, aby k dodržiavaniu nastavených podmienok pristupovali zodpovedne, informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.

Úrad verejného zdravotníctva SR v skratke ÚVZ žiada prevádzkovateľov obchodov a iných zariadení s vysokým výskytom ôsob, aby k dodržiavaniu nastavených podmienok pristupovali zodpovedne. Súčasne dbali na razantné dodržiavanie kapacitných obmedzení.

Ľahkovážny prístup podľa Úrad verejného zdravotníctva nikomu nepomôže

Ďalej pokračuje „Upozorňujeme, že epidemiologická situácia na Slovensku je stále veľmi krehká a nestabilná a COVID-19 sa šíri komunitne. Každodenná prax nám ukazuje, ako ľahko a rýchlo sa dokáže ochorenie prenášať medzi ľuďmi,“ povedala hovorkyňa. Prosí preto vehementne obyvateľovZvažujte, či sa napríklad tovar nedá z uvedenej predajne objednať online alebo či sa nedá zvoliť čas, keď je v prevádzkach obchodu a služieb menej ľudí, uviedla Račková. Úrad apeluje, že otvorenie prevádzok prinesie so sebou zvýšený pohyb ľudí a väčší počet kontaktov.

Návrh rozpočtu pre zdravotníctvo ohrozí fungovanie zdravotníctva
Viaceré zdravotnícke asociácie združené v Asociácii zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR považujú aktuálny návrh rozpočtu pre zdravotníctvo na budúci rok za nedostatočný. Tvrdia, že ohrozí fungovanie zdravotníctva a tiež že je v... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Povinné nosenie respirátorov je nevyhnutné 

Hovorkyňa informuje „Je preto nevyhnutné, aby ste dôsledne dbali na povinné nosenie respirátorov v interiéroch s prekrytými ústami a nosom, dôkladnú hygienu rúk a udržiavanie si odstupov od iných ľudí. V prevádzkach uprednostňujte vopred premyslené nakupovanie viacerých vecí naraz a vyhnite sa tak opakovaným návštevám,“ dodala.

Záverom prosí hovorkyňa ÚVZ Daša Račková Aby bolo dodržiavané pravidelné vetranie a dezinfekcia plôch a dohliadli na riadne prekrytie horných dýchacích ciest a dodržiavanie rozstupov vo svojom zariadení či prevádzke.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/09/vrati-si-rusko-uzemia-sovietskeho-zvazu

Chcete nám pomôcť?

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.