Heredoš (Republika): Lynčujete gastro prevádzky. Čo nastane, ak ich neodškodníte?!
10 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Miroslav Heredoš z hnutia Republika, ktorý stojí za iniciatívou Voľná zóna združujúcou prevádzkarov gastro podnikov a cestovného ruchu vyzval vo svojom videu ministra financií Igora Matoviča na okamžitú pomoc ľuďom, ktorí sa živia v tomto sektore. A v čase pandemických opatrení trpia, krachujú a nemajú na živobytie. Pritom tiež zamestnávajú významnú časť občanov. Pripomíname, že gastro prevádzky sú jediné, ktoré sú odo dnešného dňa zavreté (resp. okienkový predaj a dovoz) napriek tomu, že sa bežné obchody otvorili. A napriek tomu, že sa v minulom roku v reštauráciách nakazil mizivý počet návštevníkov.

V mene Voľnej zóny, ktorá združuje desiatky podnikateľov, Heredoš verejne vyzval Matoviča, aby do 7. januára 2022 prijal odškodňovací zákon. Situácia v tomto sektore je podľa neho alarmujúcu a ľudia zažívajú ekonomickú genocídu, ktorú spôsobila 18-mesačná nečinnosť bezcitnej vlády. Nijako sektoru stravovania a cestovného ruchu nepomohli.

Hygienici zdvíhajú varovný prst- zvážte či musíte vstúpiť do prevádzky
Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR uvádza nezmyselné normy, v súvislosti s otváraním prevádzok obchodu a služieb. Prosia obyvateľov, aby sa zamysleli nad každou ich osobnou návštevou. Zároveň žiada prevádzkovateľov, aby k dodržiavaniu... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

Živnostníci potrebujú najviac pomoci

Týka sa to 21 111 reštaurácií, za ktorými sa skrývajú ľudia, ich rodiny, ich životy. A ich zamestnanci. Boli zatvorení z rozhodnutia vlády, ktorá ich neodškodnila. 56 % ľudí v oblasti stravovacích zariadení sú živnostníci, ktorí sú najzraniteľnejší a potrebujú najväčšiu pomoc. „Otáčate sa chrbtom k ľuďom, ktorí živia svoje rodiny, deti,“ uviedol Heredoš.

Ak aj nejakú pomoc poskytli, bola nedostatočná pre toľko podnikateľov. Mohli sa o ňu uchádzať aj iné druhy služieb. Navyše museli na pomoc dlho čakať a zároveň mať vyplatené dlhy, čo však pre vzniknutú situáciu bolo zložité. Ako sa nezadlžiť počas zákazu podnikania? To nebola od štátu žiadna pomoc. Preto niektorí radšej o ňu nežiadali.

Zatvorenie prevádzok bez odškodnenia

Podnikatelia a živnostníci potrebujú riadny odškodňovací zákon, aby vedeli čeliť ekonomickému „lynču“ vlády. „Aby na Slovensku nepovstala revolúcia, ktorá Matoviča dostane z úradu,“ zdôvodnil Heredoš.

Za minulý rok 2020 až 108 000 firiem vykázalo stratu alebo nulový zisk. Toľko firiem neodviedlo vo forme daní z príjmov ani euro, čo môže ublížiť aj štátnemu rozpočtu. Ďalej sa Heredoš pýta na pomoc pre maloobchod, kde zaniklo 923 obchodov, dalo by sa povedať, že sťažili živobytie 923 rodinám. Obchodníci sa sťažujú, že im na mreže dávajú zámky, aby si nedovolili obchod otvoriť! „Je normálne, aby boli obchodníci zavretí a nikto ich neodškodnil?“ pýta sa. Ľudia v regiónoch sú na tom ešte horšie, nevládzu splácať poplatky a dane.

Matovič vyhlásil, že keď jeho nápady nepomôžu, zloží mandát!
Expremiér Igor Matovič a súčasný minister financií je presvedčený, že vďaka odmenám za očkovanie sa výrazne navýši nie len počet prvoočkovaných ľudí, ale najmä preočkovaných seniorov treťou dávkou. Keď to nepomôže, zloží mandát. Informoval... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Dostaneme Matoviča z úradu

Poukázal na to, že obchody v okolitých štátoch sú väčšinou otvorené a všetko funguje, ako má. Na záver žiada, aby Matovič otvoril celý segment cestovného ruchu. Nemajú podľa Heredoša žiadne dáta a analýzy, prečo bolo nutné zatvoriť práve sektor cestovného ruchu.

Napokon zopakoval výzvu, aby Matovič pripravil do 7. 1. 2022 odškodňovací zákon. Inak zorganizujú s pomocou aktivistov z Voľnej zóny generálny odpor voči Matovičovi a jeho ministerstvu. „My občania vás pôjdeme dať z vášho úradu dole,“ ukončil video člen Republiky.

Matovičovo tragické finále - v parlamente reční už iba plyšákovi
Tragéd! Už nemá ani len komu nadávať. Ukážka politickej i ľudskej trosky, ktorú až do podoby metastáz zožral pocit vlastnej absolútnej dokonalosti a neobmedzenosti. V parlamente reční paródia na ministra financií Igora Matoviča a počúva ho v... Čítať ďalej
10 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.