Zamestnanci na ministerstve financií dostali email so zvláštnym obsahom. Týka sa samotného ministra
10 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Na email so zvláštnym obsah, ktorý dostali zamestnanci ministerstva financií upozornil portál Dnes24.sk. Rezortu šéfuje minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a v texte email-u bol pokyn, ktorý považovali zamestnanci za zvláštny. 

Obsah email-u, ktorý dostali zamestnanci na ministerstve financií zverejnil denník Dnes24.sk. 
„Vážení kolegovia, na základe pokynu pána ministra si vás dovoľujem požiadať, aby ste v listinách, ktoré idú na podpis ministrovi, neuvádzali jeho titul. S výnimkou tých, kde je to absolútne nevyhnutné, teda nie z vlastnej iniciatívy MF SR,“ píše sa podľa portálu Dnes24.sk v texte mailu, ktorý bol zaslaný zamestnancom Matovičovho ministerstva financií.

Na verejnosť UNIKOL dokument o povinnom očkovaní na Slovensku?! Kedy má byť?
"Na verejnosť unikol pripravovaný vládny dokument, podľa ktorého má minister zdravotníctva pripraviť zákon o povinnom očkovaní," píše informáciu portál Topky. Ten má podľa portálu Topky vypracovať a predložiť do 10.januára 2022 minister... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Na otázky neodpovedali

Na otázky, ktoré redakcia Dnes24 zaslala rezortu financií do uzávierky článku odpoveď nedostali. V otázkach sa pýtali, z akého dôvodu a prečo zamestnanci obdržali email s takýmto obsahom a zaujímalo ich hlavne to, či to bolo nariadenie samotného ministra.

Igor Matovič sa po medializácii informácie, že je plagiátor podľa Dnes24. sk priznal. V lete v roku 2020 museli svoje diplomovky vysvetľovať aj predseda parlamentu a líder Sme rodina Boris Kollár a minister školstva Branislavom Gröhlingom z SaS. 

Keď v januári 2021 Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) vyzvala vtedy ešte premiéra Matoviča, aby vrátil svoj magisterský titul a doručila mu aj predpripravené tlačivo, ktoré postačuje podpísať, osvedčiť podpis a poslať rektorovi Univerzity Komenského v Bratislave, Igor Matovič sa vyhovoril na ministra školstva Branislava Gröhlinga. Uviedol, že sa ním inšpiroval. "Na otázku, prečo argumentuje Gröhlingom, keď v septembri hovoril, že ak to bude v zákone, titul vráti, povedal, že „no tak som sa rozhodol," pripomenul portál Dnes24.sk.

R. Fico: Príbuzných sa dá navštíviť, len keď zomrú
V Zbierke zákonov, ako právne záväzný dokument vyšlo včerajšie uznesenie vlády, ktoré od zajtra, 10. decembra upravuje nové opatrenia v pandémii. Venuje sa mu vo svojom videu aj Robert Fico, predseda Smer-SD. Darček od vlády Tým prvým je, až do... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.