Veronika Remišová "priznáva" - Žilinka je nebezpečný
09 | 12 | 2021 I Eka Balašková

Pani vicepremiérka Remišová sa už ani netají tým, že generálny prokurátor Žilinka je pre koalíciu "nebezpečný, Prečo, vysvetľuje sama vo svojom statuse.

Pochybný spôsob využitia paragrafu 363 generálneho prokurátora údajne opakovane potvrdzuje aj Najvyšší súd. Podľa V. Remišovej je jeho použitie v prospech obvinených prominentov

„Návrh na zmenu som už kolegom predložila a aj napriek snahám o spochybňovanie a rôznym útokom budem na tejto požiadavke naďalej trvať,” zdôraznila V. Remišová. Zmena je podľa nej vo verejnom záujme. "Špekulácie s neslávnym §363 v prípade Kováčika a Košča Najvyšší súd zastavil. Po prípade účelovo stíhaných vyšetrovateľov NAKA, ktorých nezmyselné stíhanie pomenoval Krajský súd, dostala snaha o rôzne kľučky s aj neslávnym §363 ďalšie právne spochybnenie. Najvyšší súd v kauze obžaloby Špeciálnej prokuratúry, ktorú sudca Truban odmietol práve z dôvodu aplikácie "Žilinkovho" §363 rozhodol, že dôvody na odmietnutie neboli a sudcovi prikázal vec opäť prejednať a rozhodnúť. Ukazuje sa tak, že §363 a jeho aplikovanie v podaní prokurátora Žilinku sa stalo nebezpečným nástrojom, ktorý obchádza rozhodnutia súdov a škodí právnej istote aj dôveryhodnosti prokuratúry." Vysvetľuje na svojej sociálnej sieti a ako ďalší príklad uvádza Brhela, či Haščáka.

Presvedčená o svojej pravde

"Ukazuje sa, že moje pochybnosti o aplikácií §363 generálnym prokurátorom boli opodstatnené. Zároveň je vo verejnom záujme, aby sme v koalícií okamžite prejednali a rozhodli o legislatívnej zmene §363 tak, aby k takýmto prípadom už nikdy nemohlo dôjsť. Je to povinnosť tejto koalície a povinnosť politikov voči občanom v záujme spravodlivosti a právneho štátu." Upozorňuje sebavedomá politička: "Návrh na zmenu som už kolegom predložila a aj napriek snahám o spochybňovanie a rôznym útokom budem na tejto požiadavke naďalej trvať."

Prezidentka znova mení taktiku a prizvala aj zrejme platené posily!
Pani prezidentke Zuzane Čaputovej evidentne leží na srdci to, ako sa ľudia k sebe správajú na sociálnych sieťach. Ich nástrahám sa venuje aj zatiaľ prvé video zo série "Mysli s prezidentkou", do ktorého si na pomoc pozvala aj ľudí, ktorí jej... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

______________

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.