V Bratislave dopravu komplikuje sneženie, stalo sa viacero dopravných nehôd
09 | 12 | 2021 I Ivan Mihale/tasr

Dopravu v Bratislave komplikuje vo štvrtok ráno sneženie. V hlavnom meste sa stalo aj viacero dopravných nehôd.

Na začiatku Rusovskej cesty smerom z Viedenskej cesty sa stala nehoda, vodiči sa zdržia v tomto úseku len nárazovo. Druhá nehoda sa podľa Zelenej vlny RTVS stala na M. Schneidera Trnavského za supermarketom smerom do mesta. Vodiči sa v tomto úseku môžu zdržať.

Nehoda sa stala aj na Bajkalskej pri Eurovia Aréne v smere na Prístavný most. V ľavom odbočovacom pruhu sa zrazili tri osobné autá. Staršia nehoda je aj na Pionierskej smerom na Kolibu, kde sa zrazili dve autá. V tomto úseku je potrebné rátať s nárazovým zdržaním v oboch smeroch.

Polícia upozorňuje ľudí, aby jazdili opatrne a rátali so zdržaním na cestách

Polícia upozorňuje ľudí, aby jazdili opatrne a rátali na cestách so zdržaním. V prípade, ak nemusia, aby do Bratislavy ani nejazdili. Uviedla to Polícia SR na sociálnej sieti. Zároveň odporúčajú, aby v prípade, že im to práca dovoľuje, využili home office.

Polícia radí vodičom, aj ako jazdiť na snehu. Základom sú zimné pneumatiky. "Pri ovládaní auta je potrebné sa vyvarovať trhavého a prudkého pohybu. To by mohlo viesť k šmyku a následnej nehode. Pri jazde brzdite dlhšie a plynulo, rovnako to platí aj pri rozjazde," uviedla polícia.

Podľa polície je dôležité udržať bezpečný odstup. "Na snehu je brzdná dráha oveľa dlhšia a ako sme vyššie spomenuli, hrozí aj nebezpečenstvo šmyku pri náhlom zabrzdení," doplnila polícia. Radí vodičom aj to, aby jazdili pomalšie, ale aj to, aby odstránili z auta námrazu a sneh.
 

"Spáľte ma, bude to lacnejšie!" Zdražovanie sa týka aj pohrebov
Zdražovanie sa dotklo aj pohrebov. Kým v minulosti sa ceny pohrebov pohybovali od 450 eur do 800 eur. Dnes to je v rámci okresov v priemere od 650 eur do 1200 eur. Ľudia si volia spopolnenie. Čo všetko má vplyv na zdražovanie pohrebov, spracoval... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová