"Spáľte ma, bude to lacnejšie!" Zdražovanie sa týka aj pohrebov
09 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Zdražovanie sa dotklo aj pohrebov. Kým v minulosti sa ceny pohrebov pohybovali od 450 eur do 800 eur. Dnes to je v rámci okresov v priemere od 650 eur do 1200 eur. Ľudia si volia spopolnenie. Čo všetko má vplyv na zdražovanie pohrebov, spracoval portál TVNoviny.sk.

Pohreby podľa TVNoviny.sk zdraželi v priemere o 23%. Seniori sa zaujímajú o ceny a mnohí sa informujú buď telefonicky, alebo aj osobne, aby si aspoň časť nákladov vedeli vopred ušetriť. Aktuálne si ľudia podľa TVnoviny.sk vyberajú to, čo si môžu dovoliť. Momentálne prevažuje viac spopolnenie, pretože je lacnejšie a súvisí aj s menším hrobovým miestom, za ktorý sa platí menej a stačí naň aj menší náhrobný kameň.

Obavy z omikronu znepokojujú celý svet
Ako uvádzajú topky.sk. Svetová zdravotnícka organizácia označila nový variant vírusu omikron za variant (vyvolávajúci obavy), pretože by sa mohol šíriť ľahšie ako jeho predchádzajúce varianty. „Pravdupovediac, omikron bude dominovať a ovládne celý... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Norber Pančík

Všetko so všetkým súvisí...

Ceny sa zvyšujú kvôli zvyšovaniu energií, ale aj kvôli nedostatku dreva na výrobu rakiev. "Všetko so všetkým súvisí,“ uviedol Ladislav Stríž, predseda Slovenskej asociácie Pohrebných a kremačných služieb v reportáži pre TVNoviny.sk.

Dodal, že v cene pohrebov je pretransformovaná aj cena práce zamestnancov, ktorí pohreby vykonávajú, dokonca aj cena dezinfekcie a iných ochranných pomôcok.

Koaličný dezolát (nielen) s obmedzenou mentálnou výbavou
Mnoho slov sa mi tlačí do klávesnice, ale začnem predsa len, i napriek téme, s najvyšším vypätím duševných síl slušne. Vážení predstavitelia koalície s výnimkou Igora Matoviča - to sa fakt nehanbíte? To si naozaj odmietate priznať, že vás on... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.