R. Fico: Príbuzných sa dá navštíviť, len keď zomrú
09 | 12 | 2021 I Eka Balašková

V Zbierke zákonov, ako právne záväzný dokument vyšlo včerajšie uznesenie vlády, ktoré od zajtra, 10. decembra upravuje nové opatrenia v pandémii. Venuje sa mu vo svojom videu aj Robert Fico, predseda Smer-SD.

Darček od vlády

Tým prvým je, až do 9. januára 2022 platný zákaz navštevovať svojich príbuzných. Výnimkou sú príbuzní odkázaní na vašu starostlivosť. Alebo v prípade, keď zomrú. "Páni vo vláde, vy ste pri zmysloch? Ale nebuďme v depresii. Odporúčam nasledovné obídenie tohto stupídneho zákazu." Hovorí predseda Smeru vo videu.

K rodičom na bežkách

Podľa tohto nariadenia sa na cestu môžete vydať v prípade pobytu v prírode, prípadne individuálneho športu. "Ja som si dnes už vytiahol bežky a dám to od zajtra na individuálny šport a možno za deň prídem k mame do Topoľčian." Oznamuje R. Fico. Vo videu je prestrih na neho už niekde v exteriéri, ako stojí na bežkách, v rukách palice a konštatuje, že takto bude musieť ísť za mamou do Topoľčian. Strih. V zábere Erik Kaliňák pred obchodom.

Richard Sulík celkom presne nevedel, za čo hlasoval (VIDEO)
Včera (v stredu, 8. 12.) vláda oznámila, akú má predstavu o protipandemických opatreniach. No ľuďom sa vôbec nepáči najmä zákaz návštev počas Vianoc, ktorý má trvať až do 9. januára. Nepáči sa to ani Richardovi Sulíkovi. Minister s kuchárskou... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Dezolát Kamenický

Za toto vyjadrenie na adresu kolegu sa samozrejme E. Kaliňák vopred ospravedlnil. Ono prišlo až po tom, ako politik upozornil na druhý darček vlády a teda obchody otvorené pre očkovaných a tých, čo covid prekonali. Ako príklad očkovaných uviedol seba, covid prekonal predseda, no a "Dezoláti, ako Ladislav Kamenický, ktorí sú neočkovaní, sa do väčšiny obchodov nedostanú."

Čerešnička na torte

Ľudia v režime OP sa môžu tešiť na medzivianočné obdobie v hoteloch. Reštaurácie v hoteloch budú zatvorené. Rovnako ako aj bary a spoločenské priestory. "Stravu si, ako v školskej jedálni, musíte vybrať cez okienko, alebo vám ju, ako nakazeným morom, donesú na izbu. A kto za týchto podmienok pôjde na hotel?" Čuduje sa Robert Fico vo videu: "Vrcholom všetkého je, že nestačí byť po covide, či očkovanie, potrebujete aj test." 

Logiku nehľadajte

"Prečo, ak musí mať test očkovaný a ten, čo covid prekonal, tak do hotela nesmie prísť nezaočkovaný otestovaný?" Nechápe "logiku" predseda Smeru. "Tomuto sa porozumieť nedá. Dezoláti sediaci vo vláde - buďto všetko zatvorte a okamžite každého odškodnite, alebo všetko za podmienok OTP otvorte!"

Alojz Hlina ponúka vtipný návod, ako obísť opatrenia a byť s rodinou
Alojz Hlina ponúka vtipný návod, ako obísť pre mnohých nezmyselné opatrenie, zákaz sa stretnúť s rodinou a na sociálnej sieti píše o tom, čo robiť, aby rodina mohla byť na Vianoce spolu. Smiech, cez slzy. Tragikomédia. V hlavnej úlohe sú Boris... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.