Epidemiológ z Yale: Strach bol "vyrobený" pre všetkých
09 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Dr. Harvey Rische, epidemiológ z Yaleovej univerzity tvrdí, že tento strach vyvolali ľudia, ktorí boli pri moci na začiatku pandémie.  Hovorí o tom stránka epochtimes.cz.

Vysoká miera strachu

Risch, je profesorom epidemiologie na Yale School of Public Health a Yale School of Medicine’s Department of Epidemiology and Public Health, v programe na Epoch TV uviedol, že celú pandémiu čínskeho koronavírusu charakterizovala miera strachu a reakcie ľudí naň. Povedal by som," hovorí Risch, "že sme mali pandémiu strachu. Ten ovplyvnil všetkých, zatiaľ čo infekcia len relatívne málo ľudí." 

Naberá správne kontúry Ficovo "Pôjdeme do ulíc"?
Robert Fico na tlačovkách Smeru už niekoľkokrát avizoval, že ak sa situácia nezmení k lepšiemu, v tomto týždni príde na rad prvý veľký protest. Zdá sa, že k protestu sa schyľuje ešte pred Vianocami, píše Denník N. Povinnosť opozície Denník N... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Predvídateľná pandémia

Podľa profesora Rischa bola táto pandémia veľmi selektívna a predvídateľná: "Veľmi sa rozlišovalo medzi mladými a starými, zdravými a chronicky chorými ľuďmi, takže sme rýchlo zistili, kto je rizikový a kto nie. Strach bol "vyrobený" pre všetkých. Obrovská miera strachu túto pandémiu charakterizuje." 

Lockdown a rúška zvyšujú mieru úzkosti

Profesor epidemiológie ďalej naznačil, že tí, ktorí zastávali vedúce pozície v čase začiatku pandémie v marci 2020, spočiatku šírili oveľa horší obraz "ohrozujúcej povahy" vírusu, než bolo opodstatnené.

To zahŕňalo správu, že každý je v ohrození, každý môže zomrieť na vírus a každý musí zostať doma, aby sa ochránil a tak chránil spoločnosť.

"Ľudia sa tejto správy veľmi báli, čo bolo pochopiteľné... s vládou, úradmi, vedcami, vedcami, zodpovednými lekármi v zdravotníckych zariadeniach, všetci komunikujú rovnakú správu od februára minulého roka. A tak tomu všetci veríme," povedal.

Počas prvých dvoch mesiacov pandémie boli zavedené prísne obmedzenia pohybu a rúška boli nariadené na obmedzenie prenosu ochorenia COVID-19 v Spojených štátoch a na celom svete. Risch povedal, že typ správ vydaných úradmi viedol k všeobecnému zvýšeniu úzkosti.

"Všetci sme trpeli zvýšenou úrovňou úzkosti a všetci sme sa rozhodli obmedziť naše kontakty s inými ľuďmi v rôznej miere, niektoré viac ako iné, ale myslím si, že každý bol ovplyvnený úrovňou úzkosti, ktorá skutočne ovplyvnila spôsob, akým v tom čase viedli svoj život, "povedal.

Americký prezident Joe Biden nedávno vyhlásil, že 96 až 98 percent Američanov musí byť zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19, aby sa krajina "vrátila do normálu", a obhajoval, že neočkovaných Američanov sú zodpovední za spomalenie hospodárskeho oživenia krajiny.

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.

Prezidentka znova mení taktiku a prizvala aj zrejme platené posily!
Pani prezidentke Zuzane Čaputovej evidentne leží na srdci to, ako sa ľudia k sebe správajú na sociálnych sieťach. Ich nástrahám sa venuje aj zatiaľ prvé video zo série "Mysli s prezidentkou", do ktorého si na pomoc pozvala aj ľudí, ktorí jej... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Eka Balaskova