Bývalý europoslanec: Hrubý dokument vyvolal na internete toľko pobúrenia, že Európska komisia upustila od jeho vykonania. Vyjadril sa aj pápež
09 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Názor Paula A Nuttalla (Russia Today)

Pápež František spustil otrasný útok na Európsku úniu a tvrdil, že by sa mohla vydať tou istou cestou ako nacisti. Má úplnú pravdu, ale venuje tomu niekto v EÚ pozornosť? Pýta sa historik a bývalý europoslanec Paul A. Nuttal.

To, čo podnietilo pápežovo odsúdenie, bol 30-stranový dokument, ktorý vypracovala komisárka Európskej komisie pre rovnosť Helena Dalliová. V ňom sa uvádza, že zmienky o kresťanstve by sa v inštitúciách EÚ mali zbaviť.

EÚ to prepískla

Dokument napríklad vyzýval zamestnancov EÚ, aby nahradili slovo „Vianoce“ slovom „sviatok“, keďže „nie každý oslavuje kresťanské sviatky a nie všetci kresťania ich oslavujú v rovnaký deň “.

Podobne sa v dokumente tiež uvádza, že zamestnanci by sa nemali odvolávať na „kresťanské mená“, ale skôr na „krstné mená“, ako aj nepoužívať mená „ktoré sú zvyčajne z jedného náboženstva“.

Pápež prirovnal EÚ k nacistom: Takí, čo chceli zrušiť pojem „Vianoce“, tu už boli!
Takýto krok by mohol urobiť iba nejaký represívny režim! Pápež František odsúdil pokus EÚ nahradiť výraz „obdobie Vianoc“ neutrálnejším „obdobím sviatkov“, informuje portál RT. Európska komisia minulý týždeň po reakcii verejnosti, a to aj zo... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Zdvihla zo stoličky aj pápeža

Hrubý dokument vyvolal na internete toľko pobúrenia, že Európska komisia upustila od jeho implementácie. Odsúdenie však neprišlo len cez sociálne siete alebo od pravicových politikov. Vyjadril sa teraz aj pápež a jeho komentáre patria medzi najvnímavejšie a najhanlivejšie odsúdenia EÚ, aké som kedy čítal.

Pápež František povedal, že dokumenty ako tento predstavujú „módny, oslabený sekularizmus“. Varoval tiež, že „je to niečo, čo v histórii nefungovalo“ a uviedol, že „v histórii sa o tieto veci pokúšalo už veľa diktatúr. Myslel na Napoleona, nacistickú diktatúru, komunistizmus.

V tej chvíli som skoro spadol zo stoličky. Nikdy som nepočul človeka takého postavenia varovať pred tým, kam by sa EÚ mohla uberať, tak stroho. 

Matovič a jeho koalícia účelovo až notoricky klamú. Ponižujú tým občanov
V týchto dňoch v slovenskom parlamente rokujú o príspevku pre dôchodcov, ktorí sa dajú zaočkovať. Pôvodne to mal byť poukaz do prevádzok. Priekupníci si už mädlili ruky, veď sám predseda parlamentu Kollár (Sme rodina) a minister financií Matovič... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Ján Papuga
 

Problémy vidí lepšie ako eurokrati v Bruseli

Pápež však zašiel ešte ďalej a spochybnil posadnutosť EÚ kultúrnou integráciou. Nebezpečenstvá, ktoré predstavuje univerzálny prístup k Európe, jasne vidí lepšie, ako väčšina eurokratov v Bruseli. 

Povedal: „ Európska únia... musí byť opatrná, aby sa nevydala cestou ideologickej kolonizácie. To by mohlo viesť k rozdeleniu krajín a spôsobiť zlyhanie EÚ."

Varoval tiež, že eurokrati „musia rešpektovať... rôznorodosť krajín a nechcieť ich zjednocovať. Nemyslím si, že to urobia, ale mali by byť opatrní, pretože niekedy prídu a vyplodia projekty, ako je tento“.

Ako „udrie“ povinné očkovanie na spoločnosť? (Jennifer Fraczeková)
Názor Jennifer Fraczekovej (GMX) Teraz, keď sa za povinné očkovanie vyslovil aj dezignovaný nemecký kancelár Olaf Scholz, je veľmi pravdepodobné, že k nemu dôjde. Odborníci predpokladajú, že by to mohlo zradikalizovať tvrdé jadro odporcov... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Svoje hodnoty priam vnucuje

Toto sú skutočne múdre slová pápeža Františka. Príliš často vidíme, ako sa EÚ, ktorej dominujú financie aj ideológia západných členských štátov, pokúša vnútiť strednej Európe liberálne a sekulárne kultúrne hodnoty.

Odpoveďou bolo, že vlády Poľska a Maďarska sú teraz neustále vo vojne s EÚ. Chcú chrániť svoju vlastnú kultúru a kresťanské hodnoty a za to sú prenasledovaní prostredníctvom súdov EÚ. 

V skutočnosti som predpovedal, že ak bude EÚ pokračovať na tejto ceste vynútenej integrácie, povedie to k rozkolu v rámci bloku z východu na západ a v rámci kultúrnych línií.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/05/grandiozny-plan-zapadu-nevysiel

Stále tie isté chyby

Neraz som už počul, ako práve pápež František kritizuje EÚ v týchto líniách. Sedel som v Európskom parlamente v Štrasburgu v roku 2014, keď varoval, že EÚ „ustanovuje pravidlá vnímané ako necitlivé voči jednotlivým ľuďom.“

Zdá sa však, že inštitúcie EÚ jeho varovania nebrali vážne a o sedem rokov neskôr stále robia tie isté chyby. Možno aj preto je jeho výpoveď EÚ tentoraz oveľa ráznejšia.   

Ako katolík som sa tešil z pápežových výrokov. Dúfam, že katolícka cirkev sa konečne prebudila k hrozbe, ktorú pre jej budúcnosť predstavuje druh agresívneho sekularizmu prebúdzajúceho sa v EÚ.

Ak sa pápežovi podarí bojovať proti wokeizmu, bude nielen majákom nádeje pre tých, ktorí majú pocit, že veci už zašli priďaleko, ale bude aj chrániť a zachovávať katolícku cirkev.

Bezpečnostný analytik Šándor: „Bude Európa bezpečnejšia, ak nebude brať vážne námietky Ruska?“
Českého bezpečnostného analytika a bývalého náčelníka českej Vojenskej spravodajskej služby Andora Šándora desí súčasná slovná hystéria okolo Ukrajiny. Pýta sa, kto naozaj chce vojnu s Ruskom kvôli krajine ovládanej 12 rodinami oligarchov, ktorá... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.