Matovič chce z 300-tisíc ľudí zodrať kožu! Pozrite, o čo menej platia Česi a Maďari
08 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

„Živnostník nemá živiť štát. Naopak, štát si má vážiť, že živnostník živí seba a svoju rodinu.“ To je heslo, ktoré si OĽaNO napísalo ešte v roku 2020 do svojho volebného programu. Dnes je všetko inak.

Počet živnostníkov stále klesá 

Minister financií Igor Matovič živnostníkov nazval podvodníkmi a do štátnej kasy chce od nich vyberať vyššie dane. Buď si nebudú účtovať reálne výdavky a zaplatia iba jednu 29-percentnú daň alebo si budú účtovať výdavky a následne zaplatia z príjmu odvody vo výške 29 percent a daň z príjmov vo výške 19 percent, píše portál 1pluska.sk.

Matovič v rámci svojej daňovej revolúcie  navrhuje poriadne podkúriť živnostníkom. Tých je na Slovensku momentálne vyše 300-tisíc no ich počet každým rokom klesá.

A ak sa ministrovi financií podarí tú svoju daňovú revolúciu presadiť, bude ich zrejme ešte oveľa menej. Dane budú totiž najvyššie z okolitých krajín!

Aj na neočkovaných ľuďoch záleží! Mazurekov prejav vyhnal Matoviča zo sály
Slovensko je pod vedením psychopata, ktorý chráni pedofila vo svojich radoch! Takto sa v pléne parlamentu rozohnil opozičný poslanec a podpredseda hnutia Republika Milan Mazurek. Až sem sme to dotiahli v 21. storočí! Mazurek si pri svojom výstupe... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Najvyššie zaťaženie

Ekonómovia INESS upozornili, že slovenský živnostník s ročným obratom 30 000 eur, ktorý dnes zaplatí na daniach a odvodoch 3 843 eur, bude po Matovičovej revolúcii platiť až 8 700 eur!

V okolitých krajinách je oveľa menšie zaťaženie - v Česku platí takýto živnostník v paušálnom režime na daniach a odvodoch 2 588 eur a v Maďarsku iba 1 649 eur. 

Vraj obchádzajú systém

Matovič prirovnáva živnostníkov k zamestnancom. Argumentuje, že živnostníci odvádzajú oveľa menej ako ľudia v klasickom pracovnom úväzku. 

Eduard Chmelár: Lož sa dá poraziť len pravdou, nie zákonom. Na koho politológ reaguje?
Falošné správy tu boli vždy! Upozorňuje na to vo svojom článku v denníku Pravda historik, politický analytik a publicista Eduard Chmelár. To len ministerka Kolíková z nich chce zrazu spraviť trestný čin. Kolíkovej zákon Trestným činom najnovšie... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

„Títo ľudia obchádzajú systém, využívajú rôzne diery. Na rok sa odhlásia zo sociálnych odvodov, druhý rok fakturujú cez manželku, toto robia dlhé roky a platia reálne 6 percent zo svojho platu a zamestnanec otrok platí 43 percent. Dokedy takýto systém tu má fungovať? A ešte sa pýtam - kto platí dôchodky rodičov živnostníkov? Dnes to platia zamestnanci,“ vysvetľoval Matovič v relácii TA3 V politike.

Názor odborníka

Ekonóm ale upozornil, že minister porovnáva neporovnateľné. „Živnostníci sú vystavení oveľa väčšiemu riziku. Za svoje podnikateľské chyby môžu zaplatiť svojím celým majetkom - domom, autom. Neriadia sa Zákonníkom práce, ale Obchodným zákonníkom. Napríklad, ak zamestnancovi niekto nevyplatí mzdu, tak to má až charakter trestného činu. Ale ak živnostníkovi niekto nezaplatí faktúru, tak môže na neho poslať exekútora, alebo ísť na súd a o pár rokov možno vysúdite nejaké peniaze,“ spresnil Martin Vlachynský z INESS.

"Ani oblečená, ani nahá" - nielen to žiada vpísať do Ústavy SR Miro Kollár
"Hneď po Novom roku navrhnem zmeniť preambulu ústavy" - píše na sociálnej sieti celkom prekvapivo poslanec NR SR Miro Kollár. Ani netušil, keď to písal, akú diskusiu tým rozprúdi. Dávame do pozornosti súčasnej namyslenej a samoľúbej... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.