Koaličný dezolát (nielen) s obmedzenou mentálnou výbavou
08 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

Mnoho slov sa mi tlačí do klávesnice, ale začnem predsa len, i napriek téme, s najvyšším vypätím duševných síl slušne. Vážení predstavitelia koalície s výnimkou Igora Matoviča - to sa fakt nehanbíte? To si naozaj odmietate priznať, že vás on intenzívne ťahá do kanálov hanby svojim žumpovým slovníkom a zjavne aj troskami toho, čo sa u spoločenského človeka považuje za rozum? A že už aj vy ste pre voliča v tých splaškoch až po krk? To sa naozaj nenájde nikto z vás, kto mu stručne vysvetlíí, že v parlamente sa nemá správať ako prasa? Ako nechutné, odpudivé a výkalmi (slovnými) oblepené prasa? Áno, spomínam si na Naďove opice a dezolátov. Dnes v mimoriadnme tesnej súvislosti s indivíduom zvaným  Matovič. Koalícia má takú dezolátnu opicu vo svojich radoch.

Ten človek je nielen chorý, ako konštatovali v nedávnej i v dávnejšej minulosti politici, politológovia a vcelku asi tak čosi viac ako 80 percent voličov Slovenska. Je chorý, je neuveriteľne zlý, až sadisticky zlý, je primitívny, nevzdelaný a odpudzujúci. To, že si diplom nechal urobiť, to je iba vec peňazí a samozrejme, veľká predzvesť toho, čo jeho charakter ešte môže napáchať. Vidíme to každý deň, každú hodinu, keď verejne otvorí ústa. Jeden Matovič vo svojom vystupovaní, pôsobení a vyjadrovaní vydá za tisíce Naďových opíc a dezolátov. Nikto si ešte neuvedomil, že na Slovensku práve najväčší dezolát stojí na čele vládnej koalície? Richard Sulík, nič? Boris Kollár, naozaj nič? Veronika Remišová tiež ticho? Hanbite sa rad za radom vy všetci menovaní, ak tie Matovičove oplzlosti nezarazíte. Ak ho neskorigujete, neumravníte a nepošlete do blázinca. Nejaké vágne ospravedlnenie sa poslancom za vyčíňanie psychicky zjavne nie v poriadku jedinca nestačí. Parlament sa musí za tú kreatúru ospravedlniť spoločnosti.

Ťažkotonážny primitivizmus v Národnej rade Slovenskej republiky

Matovičove vystúpenia v parlamente, opakované ako znovu a znovu púšťaná odrhovačka, sú ťažkotonážne primitívne, spoločensky neakceptovateľné, politologicky absolútne kontraproduktívne a mravne zásadne iba odsúdeniahodné. Nemal by sa teraz, pár dní pred koncom roka starať ako minister financií konečne tak trošku aj o štátny rozpočet? Načo ho na tom ministerstve živíme a trpíme? Preto, aby v parlamente vypúšťal nepretržite svoje slovné exkrementy a potoky zlčovitej nenávisti? Matovič si veľmi koleduje o to, aby ho odtiaľ hnali ľudia vidlami a to rovno cez okná. História si čosi ako defenestrácie dobre pamätá. Nie, neznížim sa natoľko, aby som to indivíduum bez kúska súdnosti citoval. To naozaj nie.

Matovič a jeho koalícia účelovo až notoricky klamú. Ponižujú tým občanov
V týchto dňoch v slovenskom parlamente rokujú o príspevku pre dôchodcov, ktorí sa dajú zaočkovať. Pôvodne to mal byť poukaz do prevádzok. Priekupníci si už mädlili ruky, veď sám predseda parlamentu Kollár (Sme rodina) a minister financií Matovič... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Od dna rovno do žumpy

Všimli ste si, ako rýchlo sme sa dostali od pomerne decentne znejúceho prerážania dna až do bežnej a pre každého zjavne bežne akceptovateľnej žumpy? On sa nám Matovič dokoca vyhráža, že keď mu to predsedajúci schôdze zakáže dnes, "tak to zopakujem zajtra". Pán Kollár, ešte stále nič? nadávky, primitivizmus, vyhrážanie, amorálnosť... fakt ešte nič? Nech si to láskavo nechá ten narušený jedinecna rodinný výlet spojený s posedením v reštaurácii pri krčahu vody s limetkou! 

Zabudli sme na mravnosť? Nie, my sme ju vyhodili do odpadkov!

Mravnosť (jej opakom je nemravnosť) je súhrn zmýšľaní resp. súvisiacich správaní človeka, ktoré zodpovedajú (nezodpovedajú) príslušným etickým a spoločenským normám. Iná definícia znie, že mravnosť je súbor mravných pravidiel a noriem pre konanie človeka. Podľa Kanta mravnosť je produktom čistého praktického rozumu. Podľa Hegela je mravnosť stupeň vývoja objektívneho ducha, mravný stav spoločnosti, dialektická jednota práva a morality, živé dobro s nadsubjektívnou platnosťou. Mravnosť obsahuje v sebe občiansku spoločnosť a štát. Je to však zbytočné vysvetlovať niekomu s "pajcnutým vzdelaním".

Povedzme si to inak

A to priamo slovami ikony hospodárskeho a spoločenského rozkvetu - Tomáša Baťu."To, čomu sme zvykli hovoriť hospodárska kríza, je len iné meno pre mravnú biedu. Mravná bieda je príčina, hospodársky úpadok je následok. V našej krajine je veľa ľudí, ktorí sa domnievajú, že hospodársky úpadok je možné sanovať peniazmi. Hrozím sa následkov tohoto omylu. V situácii, v ktorej sa nachádzame, nepotrebujeme žiadne geniálne obraty a kombinácie. Potrebujeme mravné stanovisko k ľuďom, k práci a k verejnému majetku. Nepodporovať bankrotárov, nerobiť dlhy, nevyhadzovať hodnoty za nič, nezdierať pracujúcich ale robiť to, čo nás pozdvihlo z povojnovej krízy – pracovať a šetriť a urobiť prácu a šetrenie výnosnejším a čestnejším ako leňošenie a mrhanie. Je treba prekonať krízu dôvery. Technickými, finančnými a úverovými zásahmi ju však prekonať nie je možné. Dôvera je vec osobná a dôveru je možné obnoviť len mravným hľadiskom a osobným príkladom.“ Toľko Tomáš Baťa spred 80 rokov.  Vie pán Matovič, kto to bol Tomáš Baťa? Čítal ho niekedy?

Vláda primitivizmu

"Na Slovensku sme sa dožili vlády primitivizmu, presnejšie primitívov. Za mojej mladosti bolo označenie za primitíva tvrdým, ale u mnohých zaslúženým označením. Primitív bol jednoducho niekto, kto nechápe a neorientuje sa, ale kto napriek tomu chce „vládnuť“ a rozkazovať. Inak hlupák, nevzdelanec, nedoučenec a obmedzenec. Okrem toho hrubec a grobian, ktorý chce všetko riešiť silou a mocou dokazovať svoju dôležitosť. Samozrejme, že bol nebezpečný, lebo nikto nemohol vedieť, čoho je schopný. Preto vládol skôr taký reflex (nie rešpekt) – s primitívom sa radšej nebaviť. Slušný človek od neho bočil a chcel mať pokoj. Lenže dnes ich máme pri kormidle štátu. Vo vláde i v parlamentnej väčšine. Menovať by bolo zbytočné, rovnako ako pátrať, kto do zoznamu primitívov nepatrí. Bola by to dosť márna robota." Napísal publicista Emil Višňovský na prahu leta. Odvtedy sa primitivizmus u niektorých pseudopolitikov rozvinul exponenciálône a my všetcio sme v podode. Pardon. Ja nie!

Výzva

Ešte aspoň trochu vážení poslanci (a predovšetkým poslankyne), to fakt nedokážete opustiť rokovaciu sálu, keď Matovič otvortí ústa s jeho "charakteristickým slovníkom"? Keď proste na pôdu parlamentu na námestí Alexandra Dubčeka začne odduševnene vyčerpávať zo svojho vnútra smradľavú a nechutnú žumpu?

"Aj čínska invázia sa bude javiť ako príčetnejšia alternatíva k tejto vláde", napísal Rado Baťo
Začnime takto. Minister zdravotníctva oznámil, že na Vianoce nebudú povolené žiadne "bubliny", a teda ani návštevy príbuzných. Napokon, neočkovaní by aj tak nemali ako cestovať, ak nemajú auto. Vlaky a verejná doprava pre nich nebude povolená. A tu... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

________________

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.