Vieme aké opatrenia navrhne minister Lengvarský. Kto je vo výhode?
06 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) navrhne vláde zaviesť nové opatrenia. Ale iba pre očkovaných a prekonaných. Aké budú?

Súčasný lockdown sa má podľa všetkého predlžiť do 16. decembra. Konzílium odborníkov túto informáciu skonštatovalo už cez víkend. Situácia je podľa Lengvarského naďalej veľmi vážna a minister predstavil nový plán, ako má Slovensko postupovať v boji proti pandémii. „Opatrenia budú prebiehať v troch fázach,“ oznámil podľa Plusky minister. A plán predstaví v stredu na rokovaní vlády.

Do 16. decembra sa nezmení v podstate nič, navrhuje ale zaviesť režim OTP vo vlakoch a autobusoch na diaľkových linkách. Zmeny prídu až od 17. do 24. decembra. Ale iba pre očkovaných a prekonaných. Otvoriť sa majú napríklad kaderníctva.

Pre neočkovaných naďalej bude platiť, že môžu navštevovať iba esenciálne obchody s nevyhnutným tovarom. Od 17. decembra by mali fungovať do 22.00 hodiny a na 25 štvorcových metrov by mala byť jedna osoba. Zmeny navrhuje aj do kostolov. "V kostoloch budú môcť slúžiť omše pre očkovaných a prekonaných, no maximálne pre tridsať ľudí alebo obmedzením jedna osoba na na 25 štvorcových metrov," konkretizuje Pluska.

Veronika Remišová povedala svoj názor a udelila pochvalu
"Elitní vyšetrovatelia korupčných káuz neboli len účelovo stíhaní, ale aj sabotovaní," píše Veronika Remišová na sociálnej sieti a udeľuje aj ocenenie. Nie ozajstné, že s fanfárami a krikom, ale v riadkoch. Koho podpredsedníčka vlády a ministerka... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Zmeny čakajú aj na lyžiarov

Aj lyžiari by sa mali dočkať. Od 25. decembra do 9. januára budú hotely fungovať v režime OP a môžu byť zaplnené na 75 percent kapacity s povinnosťou mať PCR test nie starší ako 72 hodín alebo antigénový test, nie starší ako 48 hodín. Jedlo v reštauráciách bude cez výdajné okienko, v hoteloch na izbu. Lanovky a vleky by mali fungovať, ale nie kabínkové. 

Otvorené podľa Plusky by mali byť aj lanovky a vleky, kabínkové lanovky by mali byť uzavreté. "Minister navrhuje v režime OP v termíne od 25. decembra do 9. januára ponechať otvorené aj fitnescentrá, a to s obmedzením buď šesť osôb, alebo jedna osoba na 25 štvorcových metrov," píše Pluska.

V tretej fáze by sa zase mali zatvoriť neesenciálne obchody, ale aj prevádzky starostlivosti o ľudské telo. Predajne obuvi a domácich potrieb by nemali patriť medzi esenciálne obchody. Tieto návrhy odobrilo aj konzílium odborníkov. V stredu ich minister predloží vláde na schválenie. 

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/05/grandiozny-plan-zapadu-nevysiel

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú." Redakcia HD.