Nie len Slováci majú problém s povinným očkovaním
04 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

V Českej republike koncom novembra realizovala spoločnosť SANEP prieskum zameraný na nedávne vyhlásenie núdzového stavu v ČR. Ako dopadol, informujú První zprávy.

Povinné očkovanie

Prieskum sa zameral aj na čoraz viac diskutovanú otázku povinného očkovania. Aktuálne je proti povinnému očkovaniu proti covid-19 až 58,5 % opýtaných Čechov. Za povinné očkovanie sa vyslovilo 35,7% opýtaných a nevedelo sa vyjadriť 5,8% účastníkov prieskumu.

Jozef Banáš o tom, ako budovať silný štát
Jozef Banáš, politik, diplomat a spisovateľ, často dostáva otázku, čo by povedal Tomáš Baťa na to, čo sa deje na Slovensku. Ako odpoveď nám ponúka čítanie z knihy Som Baťa. Dokážem to. Hospodárska kríza "To, čo práve prebieha, je hospodárska... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Ako Česi prijímajú núdzový stav

Tam sú výsledky dosť "tesné". Nesúhlasilo s ním takmer 52% opýtaných, 41,8% s ním naopak súhlasilo. Ďaleko väčší rozpor bol v otázke vládneho nariadenia, ktoré sa týkalo zrušenia vianočných trhov  Tu sa proti tomuto nariadeniu postavilo 71,3% opýtaných. S opatrením súhlasilo len niečo cez 23% účastníkov prieskumu. První zprávy informujú, že podobnú nevôľu vyjadrili ľudia aj so zatváraním reštaurácií, barov a podobných podnikov. Tie môžu byť otvorené len do 22. hodiny. Nesúhlas vyjadrilo cez 73%. Len cca 22% opýtaných toto nariadenie podporuje.

Hromadné podujatia

S obmedzením počtu účastníkov na nich súhlasí niečo cez 49% opýtaných. S obmedzovaním nesúhlasí takmer 44% účastníkov prieskumu a cez 6% ľudí na to nemá jasný názor, uzatvárajú První zprávy.

A. Belousovová sa pýta, kto si odštipne podiel z poukážok pre dôchodcov?
Anna Belousovová sa zamýšľa nad tým, o čom sú poukážky pre dôchodcov... Pomoc, alebo biznis? "Môžete predať 500-eurový bonus od vlády priekupníkovi za 400 eur a budete mať hotovosť." Takto poradil predseda parlamentu a strany Sme rodina Boris... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Pomôžete nám?

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.