Máme za sebou najchladnejšiu noc tejto zimy: Kde teploty atakovali -15 °C?
04 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Uplynulá noc bola poriadne mrazivá. Podľa všetkého sme zaznamenali najchladnejšiu noc od začiatku tohtoročnej zimy. Teploty na viacerých miestach klesali k -15 °C. Kde na Slovensku bolo najchladnejšie?

Podľa portálu imeteo.sk za tak nízke teploty môžeme vďačiť hneď niekoľkým skutočnostiam. Okrem toho, že naša oblasť sa na krátko dostala pod vplyv výbežku vyššieho tlaku vzduchu od juhozápadu, na Slovensko dorazil aj chladný vzduch z Arktídy.

Chladný vzduch od severozápadu počas piatku sa postaral o to, že na niektorých miestach na severe krajiny zaznamenali celodenný mráz. Ochladzovanie tak nabralo veľmi rýchly spád. Už napríklad do štvrtej poobede namerali v Liptovskej Tepličke -10 °C.

Triáž - ako to vyzerá v slovenskej praxi
Nedávno sme písali o tom, čo vlastne triáž je a ako funguje vo všeobecnosti, čo jej predchádza, kedy sa robí a ako ju vidia odborníci. Triáž je mnohokrát rozhodnutie, kto prežije. Vďaka Topkám poznáme už aj "bodovanie rôznych diagnóz. Rozhoduje... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Kde bolo najchladnejšie?

Počas noci bolo najchladnejšie v oblasti Spiša, Gemeru a Horehronia. Tam teploty klesali k -15 °C. V Telgárte teplomer ráno o 5. hodine ukazoval -13,2 °C. 

Najchladnejšie bolo na stanici pri Dobšinskej ľadovej jaskyni. Teplomer tam ukazoval -14,7 °C. 

Teplejšie nebude

Ani v priebehu dnešného dňa s výraznejším oteplením počítať nemožno. V oblastiach so snehovou pokrývkou, sa bude počas celého dňa vyskytovať mráz.

Aj v ďalších dňoch nás čaká pravé zimné počasie s nízkymi teplotami. Takto silné nočné mrazy sa ale zatiaľ neočakávajú, informuje imeteo.sk.

J. Hrabko: Politici sa správajú rozumne až potom, čo vyčerpajú všetky ostatné možnosti
Medializované informácie naznačujú, že nový variant koronavírusu COVID-19 omikron sa šíri rýchlejšie ako variant delta, ktorý na našom území aktuálne dominuje. To však automaticky neznamená, že bude omikron v porovnaní s deltou plniť nemocnice... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.