M. Aláč: SIS monitoruje aj hrozby súvisiace s protestami
04 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová/TASR

Slovenská informačná služba (SIS) monitoruje aj hrozby súvisiace s protestami. Polícii odovzdáva informácie o potrebe prijatia bezpečnostných opatrení. Pokiaľ by protesty mohli ohroziť záujmy Slovenska alebo mať extrémistické pozadie, SIS ich sleduje a prípadné zistenia takisto odovzdáva polícii. Uviedol to riaditeľ SIS Michal Aláč. V súvislosti s uplynulými viacerými protestami nechcel konkretizovať, či a aké hrozby bolo treba riešiť.

"Pokiaľ sa rozprávame o protestoch, ktoré môžu ohroziť záujmy SR, či už na úseku vnútornej bezpečnosti alebo ide o nejaké protesty, ktoré môžu mať extrémistické pozadie, samozrejme, patrí to do pôsobnosti SIS a tieto informácie odstupujeme policajnému zboru, ktorý následne reaguje a sme súčinní, ak nás potrebuje," uviedol Aláč novinárom v parlamente po tom, čo bol v uplynulom týždni prezentovať správu o činnosti SIS.    

Názor skúseného právnika a sudcu - "nevinné aktivity Kolíkovej"
Máriou Kolikovou bol predložený do pripomienkového konania návrh novely Trestného zákona. Aj preto redakcia HD oslovila skúseného sudcu a právnika s témou, či je vôbec možné z pozície sudcu či ľudí z prostredia OČTK spravodlivo rozhodnúť, čo je... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Ivan Brožík
 

Šéf SIS tvrdí, že monitorovanie situácie nie je len o samotnom konaní protestu

Šéf SIS tvrdí, že monitorovanie situácie nie je len o samotnom konaní protestu. "Hrozba je predtým, počas protestu aj potom. Nie je to len nejaký výsledok protestu. Ak bol ohrozený niečí život, zdravie alebo majetok aj v súvislosti s protestami, je to skôr pôsobnosť polície. My vieme protesty monitorovať ako jav, ktorý môže ohroziť záujmy SR," skonštatoval.

V súvislosti s pandemickými opatreniami sa v uplynulých mesiacoch konalo viacero protestov. Najmä v hlavnom meste došlo k potýčkam s políciou, ako aj k zablokovaniu dopravy. Protestujúci organizovali zhromaždenia zväčša pred budovami štátnych inštitúcií, ako parlament, úrad vlády či prezidentský palác.

Zoznam je stále dlhší: V novembri SKOLABOVALO ďalších viac ako 100 športovcov - mnohí z nich zomreli! Mainstream súvislosť s očkovaním odmieta (VIDEÁ)
Do začiatku povinného očkovania v Rakúsku zostáva už len deväť týždňov. Pri presadzovaní svojej propagandy sa vláda spoliehala aj na „efekt vzoru" športovcov. Naproti tomu niektorí významní športovci od experimentálnej injekcie upúšťajú, píše... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová