Lockdown treba predĺžiť - zhodli sa hostia Sobotných dialógov
04 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Dnes sa má rozhodnúť o predĺžení alebo ukončení lockdownu. Bola to aj téma dnešných Sobotných dialógov na Rádiu Slovensko, kde boli hosťami R. Raši (Hlas-SD) a Miloš Svrček (Sme rodina).

Situáciu treba riešiť!

Zhodli sa na tom obaja poslanci s tým, že aktuálny lockdown znížil mobilitu len o 20%. M. Svrček skonštatoval, že pravidlá mali byť prísnejšie a od začiatku mali byť do lockdownu zahrnuté aj školy. R. Raši s ním vzácne súhlasil s tým, že inú možnosť zrejme naozaj nemáme. Pri konštatovaní, že zatvorenie škôl vetovala SaS poznamenal, že nechápe, ako SaS mohla vetovať takúto zásadnú vec, ktorá by mobilitu o dosť znížila.

Uvoľnia sa opatrenia pre zaočkovaných?

Podľa M. Svrčeka by sa mali aspoň niektoré opatrenia pre očkovaných uvoľniť. Konzílium odborníkov zasadá dnes a výsledky budú jasné po pondelkovom zasadnutí koaličnej rady. V tejto súvislosti R. Raši pripomenul, že tu máme nvoý variant omikron o ktorom prakticky nič nevieme a preto by sa podľa neho opatrenia nemali uvoľňovať pre nikoho.

O trenčianske letisko sa pobijú dva festivaly: Podviedli nás, píše organizátor Pohody Kaščák
Zástupcovia festivalu Grape porušili vzájomnú súdržnosť a dôveru. Ako Pohoda sa od nich musíme dištancovať a budeme kráčať vlastnou cestou. Toto sú slová organizátora hudobného festivalu Pohoda Michala Kaščáka na sociálnej sieti. Prekvapivý... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Povinné očkovanie - áno, či nie?

R. Raši to považuje nie len za medicínsky, ale aj za sociálny problém, ktorý by evidentne zvýšil nervozitu, ktorá medzi ľuďmi už aj tak panuje. M. Svrček si síce vie povinné očkovanie predstaviť, ale nevie, ako by sa malo vynucovať.

Chcete nám pomôcť?

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD. 

Neobmedzená drzosť mainstreamu - totálna ignorácia prezumpcie neviny a svojvoľné obvinenia neodsúdených
Médiá hlavného prúdu na Slovensku už dávno prestali robiť svoju robotu, informovať, a pustili sa do "veľkej politiky". Uzurpovali si právo rozhodovať o nej, tvoriť ju, formovať ju. Stali sa tieňovým centrom moci, našťastie primitívne hlúpym a... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Ivan Brožík