Desať dní lockdownu: Čaká nás zmena v opatreniach?
04 | 12 | 2021 I Diana Zaťková
Desať dní od zavedenia lockdownu na Slovensku idú odborníci prehodnocovať dáta. Ako budú vyzerať nasledujúce opatrenia a čo nás čaká?
Počkáme si na zhodnotenie odborníkov

V dnešnú sobotu je to presne desať dní, čo bol na Slovensku zavedený lockdown. A odborníci idú prehodnocovať dáta. Uviedol to počas piatkovej tlačovej konferencie predseda vlády Eduard Heger.

Všetky získané dáta budú vyhodnocovať odborníci pod vedením ministra zdravotníctva, píše portál tvnoviny.sk. Na základe toho budú, ako tvrdí Heger, navrhnuté ďalšie opatrenia.

A. Belousovová sa pýta, kto si odštipne podiel z poukážok pre dôchodcov?
Anna Belousovová sa zamýšľa nad tým, o čom sú poukážky pre dôchodcov... Pomoc, alebo biznis? "Môžete predať 500-eurový bonus od vlády priekupníkovi za 400 eur a budete mať hotovosť." Takto poradil predseda parlamentu a strany Sme rodina Boris... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Očkovaní zvýhodnení

Ak aj nejaké uvoľňovanie opatrení prichádza do úvahy, tak to bude, podľa slov premiéra, iba pre očkovaných a tých, ktorí ochorenie COVID-19 už prekonali. „Kedy a ako, tak to nechajme na zajtrajšie zhodnotenie,“ povedal včera Heger.

Odmeny pre zdravotníkov

Premiér sa vyjadril aj k otázke jednorazovej odmeny pre zdravotníckych zamestnancov. Zatiaľ však nechce komentovať prebiehajúce rokovania. O tom, že by niektorí zdravotníci na COVID oddeleniach nedostávali odmenu, nevie. "Ak takýto problém je, dám to preveriť. Ja mám informáciu od pána ministra, že peniaze sú vyplácané."

Máme za sebou najchladnejšiu noc tejto zimy: Kde teploty atakovali -15 °C?
Uplynulá noc bola poriadne mrazivá. Podľa všetkého sme zaznamenali najchladnejšiu noc od začiatku tohtoročnej zimy. Teploty na viacerých miestach klesali k -15 °C. Kde na Slovensku bolo najchladnejšie? Podľa portálu imeteo.sk za tak nízke teploty... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.