Veronika Remišová opäť torpéduje Máriu Kolíkovú. O čo ide tentokrát?
03 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Veronika Remišová, predsedkyňa politickej strany Za ľudí, podpredsedníčka vlády Slovenskej republiky a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR opäť kritizuje. Bývalú spolustraníčku ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú torpéduje tentokrát za nápad: trestanie šírenia nepravdivých informácií. Veronika Remišová prirovnáva nápad Márie Kolíkovej za návrat ku komunistickej tvorbe legislatívy. A zverejnila aj argumenty, prečo si to myslí...Črtá sa ďalší koaličný konflikt?

"To, že šíriť neoverené, alebo doslova nepravdivé informácie sa nemá, je celospoločenský konsenzus a prirodzený morálny zákon," píše Veronika Remišová na sociálnej sieti.  Ale, posielať za to do väzenia je podľa nej nebezpečný nápad, ktorý ohrozuje slobodu slova a základné princípy demokracie. Z dielne ministerstva spravodlivosti podľa Veroniky Remišovej prichádza návrh novej skutkovej podstaty trestného činu, ktorý je zadefinovaný podľa nej vágne. A cituje: "...výroba alebo rozširovanie vedome nepravdivej informácie, ktorá je spôsobilá vyvolať nebezpečenstvo vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva nejakého miesta, ohroziť životy alebo zdravie ľudí alebo ovplyvniť obyvateľstvo pri jeho rozhodovaní o závažných otázkach celospoločenského významu....". Podľa Remišovej návrh Kolíkovej vyvoláva viac problémov, ako má za cieľ riešiť.

Vatikán má prvú obeť návštevy Slovenska!
Počas návštevy pápeža sa na Slovensku nakazili desiatky cirkevných hodnostárov. Jeden z nich zomrel. Apoštolský nuncius pri Európskej únii arcibiskup Aldo Giordano zomrel vo štvrtok 2. 12. vo veku 67 rokov na následky ochorenia COVID-19.... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Otázky Veroniky Remišovej k Márii Kolíkovej...

Veronika Remišová sa pýta:  "Ako sa bude dokazovať, že to bolo vedomé šírenie nepravdivej informácie? A ako príklad uvádza prípad poslanca Mizíka. "Svojho času tvrdil, že on nepísal post na svojom profile na sociálnej sieti, pretože nevie používať počítač. Tak každý klamár bude tvrdiť, že nevedel, že klame? Kto bude určovať, čo je vedome nepravdivá informácia? A v ktorom okamihu? Bude to nejaké nové ministerstvo pravdy, resp. spravodlivosti?" Pýta sa ďalej. A uvádza ďalší príklad: "V oblasti zdravia, aj pri zdravotných otázkach spojených s pandémiou sa miera vedeckých poznatkov vyvíja. To čo platilo včera, dnes platiť nemusí, pretože aj vedecké poznatky napredujú," píše Remišová.

Veronika Remišová kladie prostredníctvom sociálnej siete aj ďalšie otázky: "Čo to je nebezpečenstvo vážneho znepokojenia? Ako veľmi musí byť človek znepokojený, aby to bol už trestný čin? Ako sa bude merať vážne znepokojenie? Časť obyvateľstva - to je presne koľko znepokojených ľudí? Dvaja? Desať? Milión? Aká je definícia závažných otázok celospoločnského významu? Kto ich bude určovať?" Pýta sa Remišová.

Infarkt myokardu, epilepsia ale aj poruchy sluchu- nežiadúce účinky vakcín
Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) nahlásili v súvislosti s očkovaním proti novému koronavírusu k strede (1. 12.) 9264 podozrení na nežiaduce účinky. Z celkového počtu hlásení vyhodnotili 1181 ako závažné. Ústav o tom informuje na svojom... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Tasr

Úmysel dobrý, výsledok katastrofálny

"Tento zákon je návrat ku komunistickej tvorbe legislatívy, kde je možné stíhať kohokoľvek za čokoľvek. Úmysel ministerstva spravodlivosti bol dobrý, výsledok je ale katastrofálny," konštatuje v závere ministerka Veronika Remišová, ktorá podľa komentujúcich urobila v myšlienkach prevrat. Niektorí si dokoncia myslia, že sa postavila na stranu poslanca Ľubošu Blahu (SMER - SD). Iní ju obviňujú z toho, že si naháňa percentá od voličov a prívržencov opozičných strán. 

Všetci tvoríme jedno spoločenstvo, všetkých sa nás dotýka lockdown
Rožňavský biskup Mons. Stanislav Stolárik napísal nové slovo pastiera s návom Všetci poďme spolu k jasličkám. Redakcia HD ho prevzala z informačného servisu Konferencie biskupov Slovenska. Uverejňujeme ho v plnom znení bez redakčného zásahu a bez... Čítať ďalej
02 | 12 | 2021 | Ivan Brožík