V akom svete to žijeme? V takom, kde demokracia nič neznamená
03 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Cenzúra, akú poznajú ľudia v nedemokratických spoločnostiach, je späť v plnej sile! Teraz nehovorím o zablokovaní účtu na sociálnej sieti občanovi, portálu, blogu, ktorí nepíšu akurát to, čo chcú vlády počuť. Teraz hovorím o tom, že Twitter označil stránku American Heart Association za „nebezpečnú“ v súvislosti s vakcínami proti Covidu.

Twitter označil odkaz na webovú stránku American Heart Association za nebezpečný po tom, čo organizácia zverejnila abstrakt výskumu spájajúceho vakcíny proti Covid-19 so srdcovými chorobami. Pritom spoločnosť je vysoko rešpektovaná a na jej stránkach nájdete rady a odporúčania na vakcináciu každého druhu.

Zrazu sa však pre Twitter stala nepohodlnou, lebo sa odvážila zverejniť štúdiu, ktorej výsledky nehrajú do kariet vládnej politike. Abstrakt štúdie skúmajúcej možnú koreláciu medzi vakcínami založenými na mRNA proti Covidu a zápalom srdca bol publikovaný v jednom z časopisov asociácie, Circulation, 16. novembra.

Výskum poukazuje na 14-bodové zvýšenie rizika akútneho koronárneho syndrómu do piatich rokov u tých, ktorí dostali injekciu tohto typu vakcíny, venuje sa tomuto problému aj portál RT.

Premiér: V sobotu je desiaty deň, keď sa budú prehodnocovať dáta
V sobotu (4. 12.) je desiaty deň, keď sa budú prehodnocovať dáta po tom, čo bol na Slovensku zavedený lockdown. Uviedol to počas piatkovej tlačovej konferencie predseda vlády Eduard Heger (OĽANO). Podľa premiéra je doba náročná. Dáta budú... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

„Vakcíny mRNA dramaticky zvyšujú zápal na endotele a infiltráciu T-buniek srdcového svalu a môžu zodpovedať za pozorovania zvýšenej trombózy, kardiomyopatie a iných cievnych príhod po očkovaní,“ upozornil časopis Circulation. V každom prípade, aj keď Asociácia upozornila, že „abstrakt musí ešte prejsť odborným posúdením," jej článok sa stal tŕňom v oku prevádzkovateľovi sociálnej siete Twitter.

Označenie Twitterom za „nebezpečné“ bolo až donedávna vyhradené pre webové stránky, o ktorých sa predpokladalo, že obsahujú vírusy a malvér; jeho použitie sa však teraz rozšírilo aj na prípady, keď existuje podozrenie na „zavádzajúci obsah“.

Sloboda slova sa nám vytráca do nedohľadna a hneď po nej nasleduje aj sloboda názoru. Dnes proste na celom svete platí: Ak si myslíš niečo iné, ako vláda, máme tu riešenie. Umlčať tvoju aktivitu na sociálnej sieti.

Som veľmi zvedavá, čo bude nasledovať po zablokovaní účtu. Zablokujú vám aj pusu? Zamknú vás do samotky, kde vás nikto nebude počuť? 

Danko: Prezidentka Slovensko opustila v najťažších časoch!
Čaputová perfektne klame, ale pravdu nezamlčí! Zamýšľa sa bývalý šéf parlamentu a národniar Andrej Danko vo svojom statuse na sociálnej sieti. Zastupuje vlastne Čaputová Slovensko? Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová sa v relácii... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Obyčajný bežný ľudia tu určite nie sú na to, aby dávali rozumy širokej verejnosti, ako bojovať s pandémiou. Ale snáď každý môže mať svoj názor! A keď už začínajú mocní umlčovať aj odborníkov, tak v akej etape evolúcie sa nachádzame? Toto určite nie je demokracia!

A vôbec sa nedivím, lebo múdrejší odo mňa už dávno povedali, že demokracia je jeden z najhorších systémov. Tak nech sa už konečne všetky tie neoliberálne vlády prestanú hrať na demokraciu, lebo ju vôbec nezvládajú! V mene demokracie sa mám báť vysloviť pojem Vianoce, aby som neurazila nejakú menšinu, mám sa báť osloviť 6-ročnú školáčku ako dievčatko, lebo náhodou sa necíti vo svojej koži a práve rozmýšľa nad zmenou pohlavia? Mám sa báť vysloviť názor? Mám sa báť už aj vo vlastnej spálni?

Takže takto vyzerá demokracia á la 21. storočie. Môžeš si urobiť názor iba z tých informácií, ktoré ti MY dovolíme prečítať. Môžeš uvažovať iba v takom rozmedzí, ktoré určíme MY. Môžeš vlastne všetko, len MY to najprv musíme odsúhlasiť. Vlastne si slobodný, pokiaľ tvoje myšlienky budú korešpondovať s tými NAŠIMI.

Ale vráťme sa k tomu veľmi nebezpečnému článku. Medzi vakcínami, ktoré využívajú technológiu mRNA asociácia spomínana Pfizer-BioNTech a Moderna. Vakcíny tohto typu používajú geneticky upravenú kópiu molekuly známej ako messenger RNA (mRNA) na vyvolanie imunitnej odpovede, pričom sa vytvoria protilátky, ktoré budú bojovať proti Covidu, ak sa príjemca vakcíny nakazí.

Matovič sa znovu pustil do Fica: Chce povaliť vládu, len aby zostal na slobode!
Smer chce definitívne zablokovať 600 eur pre dôchodcov! To sú slová expremiéra a ministra financií Igora Matoviča v najnovšom statuse na sociálnej sieti. Pomoc seniorom rozhádala parlament Už niekoľko dní prebieha na pôde parlamentu debata o... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok oznámila, že preskúmanie vakcín typu mRNA odhalilo zvýšenie rizika myokarditídy u mladších mužov, pričom spomenula najmä Pfizer–BioNTech a vakcínu vyvinutú spoločnosťou Moderna. Prichádza po tom, čo minulý mesiac agentúra zadala dôkladné preskúmanie všetkých údajov súvisiacich so zápalovými ochoreniami srdca u jedincov naočkovaných vakcínou Moderna.

Nemecko a niekoľko severských krajín už vyjadrilo obavy a obmedzilo používanie vakcíny Moderna. Medzitým americké štátne úrady označili vakcínu od Moderny za potenciálne nebezpečnú pre mladých mužov. V júni Americký poradný výbor pre imunizačné praktiky odhalil, že po podaní vakcíny bolo u Američanov mladších ako 29 rokov zaznamenaných celkovo 323 prípadov, ktoré spadali pod definíciu myokarditídy alebo perikarditídy. Celkovo 309 prípadov museli ošetriť v nemocnici.

Všetci ale uvádzajú, že výhody očkovania presahujú možné riziko. Nikto im to neberie. Možno iba ten, kto bude mať smolu a ako jednému s pol percenta získa spolu s očkovaním aj doživotné trvalé následky. Vieme, že s očkovaním alebo neočkovaním podstupujeme riziko. Ale každý zvažuje sám za seba, ktoré riziko je pre neho prijatelnejšie. 

V žiadnom prípade žiadnej vláde nepomôže, ak bude umlčovať aj negatívne informácie o možných účinkoch vakcín. Čím viac bude obmedzovať zdroje informácií, o to viac nedôvery medzi občanmi získa. 

Demokracia jednoducho nie je pre ľudí.

Veronika Remišová opäť torpéduje Máriu Kolíkovú. O čo ide tentokrát?
Veronika Remišová, predsedkyňa politickej strany Za ľudí, podpredsedníčka vlády Slovenskej republiky a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR opäť kritizuje. Bývalú spolustraníčku ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.