Matovičov "staničný" slovník: Saskárov nazval cynikmi, Fica 7x bastardom
03 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) poslancom v grémiu vysvetľoval, prečo sú dôležité päťstoeurové očkovacie poukazy. Potom nechutne vynadal koaličným partnerom zo SaS. Keď sa dostalo na opozíciu, sedemkrát nazval Roberta Fica (Smer-SD) bastardom. V závere ponúkol sto eur pre každého dôchodcu na energie, ktoré sa budú budúci rok radikálne zvyšovať. Informuje o tom denník Pravda.

Vyjadril sa aj k téme v ktorej obhajoval svoj návrh na zavedenie päťstoeurového poukazu pre ľudí starších ako 60 rokov, ktorí sa dali zaočkovať, prípadne v krátkom čase podstúpia vakcináciu. „Súboj o presvedčenie najrizikovejších ľudí z pohľadu choroby COVID-19 sme prehrali. Dovolili sme, aby státisíce dôchodcov zblbli ľudia, ktorí ich strašili tým, že očkovaním do nich implementujeme čip, že keď sa zaočkujú, na to zomrú alebo iným spôsobom to poškodí ich zdravie,“ rozhovoril sa Matovič v parlamente.

Spomenul tému detskej zaočkovanosti pripomenul údaj, že vírus má 14-tisíc obetí, v súvislosti s očkovaním zomrelo sedem ľudí. „Pomer jedna ku dvetisíc je dostatočný argument, že očkovanie funguje,“ prízvukoval.

Šéf parlamentu radí seniorom: Chcete radšej hotovosť? Predajte 500-eurový bonus od vlády priekupníkom
Milí seniori! Nevládzete minúť svoj 500-eurový bonus vo fitku, na lyžovačke, či nepotrebujete takú drahú frizúru a radšej by ste chceli hotovosť na živobytie alebo lieky? Predseda parlamentu má pre vás skvelú radu! Predajte poukážku... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Na širokú verejnosť sa obracia slovami, ako sa ľudia musia zjednotiť s cieľom čo najväčšej zaočkovanosti. „Keď sa budeme voči covidu brániť ako trojhodinové teľa, ktoré ledva stojí na nohách, a nie ako zocelený jeden pluk bojovníkov, ktorí si povedia, že sa voči nepriateľovi zomknú a zvíťazia, tak vidíme výsledky dnes na cintorínoch a v nemocniciach,“ pokračoval.

Po tejto rečníckej prestrelke sa pustil aj do koaličného partnera SaS. Strana Richarda Sulíka povedala päťstoeurovým poukazom nie. „Verím, že v tejto sále sa pri prijímaní zákonov, ktoré majú chrániť život a zdravie, budeme riadiť záujmami spoločnosti,“ dohováral liberálom. „Mrzí ma, že SaS hovorí, že riešenie, ktoré predkladám, nie je dobré, ale mrzí ma, že neponúkajú svoje riešenie. Povedať, že peniaze dajme zdravotníkom a takto sme vyriešili očkovanie dôchodcov, je extrémna hlúposť,“ vyvracal argumenty SaS proti poukazom.

Klub 500 vyzýva J. Budaja, aby do zákona o envirozáťažiach nevnášal nevraživosť
Klub 500 vyzýva ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽANO), aby do zákona o envirozáťažiach nevnášal nevraživosť. Žiada tiež, aby od podnikateľov nevynucoval náklady na sanáciu starých environmentálnych záťaží aj sto rokov. Združenie zároveň... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Po koaličnej SaS sa Matovič pustil do opozičného Smeru. „Niektorí si postavili kampaň na tom, že burcujú v ľuďoch pocit, že riešenie je absolútna sloboda. Získavajú preferencie na základe burcovania tých najnižších pudov. Mrzí ma, že to budú robiť aj naďalej, lebo nedokážu zaujať svojím intelektom. Zároveň klamú v tom, že sloboda jednotlivca v kritických situáciách stojí nad záujmom spoločnosti, ktorej ten jednotlivec je súčasťou,“ 

Bývalému viacnásobnému premiérovi Robertovi Ficovi (Smer) vyčítal, že chce dosiahnuť predčasné voľby. Kde ho sedem ráz nazval bastardom. „Ľudí používa ako živý štít. Kupoval si ich vianočnými príspevkami, dôchodkami, oni sa k nemu správali s láskou, volili. A keď by im to mal vrátiť, mal by ich vyzývať, aby sa išli zaočkovať, tak ich zváža preplnenými autobusmi z celej republiky a burcuje ich, aby si dali dole rúška,“ nechal sa počuť minister financií. Opozičnému Smeru vyčítal, že „rozkradol desiatky miliárd eur, odovzdal Policajný zbor, NAKA bosovi nitrianskej mafie, s otcom toho bosa sa stretáva potajme na chalupe a radí sa, ako ho dostať z väzby“.

Heger: Odlišné pohľady na riešenia sú prirodzeným následkom vypätej situácie
Premiér Eduard Heger (OĽANO) považuje súčasnú situáciu za natoľko zložitú a vypätú, že odlišné pohľady na riešenia sú jej prirodzeným následkom. Uviedol to v reakcii na slová prezidentky Zuzany Čaputovej. Hlava štátu predsedu vlády vo štvrtok... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Na záver svojho búrlivého prejavu spomenul aj dôchodcov kde dôchodcovia by mohli dostať sto eur, aby vykryli vyššie náklady na energie. Sme otvorení pridať nejaký bonus pre všetkých dôchodcov, bez ohľadu na to, či budú zaočkovaní, alebo nebudú zaočkovaní, na energie,“ vyhlásil Matovič s tým, že by to stálo približne 110 miliónov eur navyše.