Piťovca Rajeckého privezú na Slovensko
02 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Bývalého „piťovca“ Tomáša Rajeckého eskortujú v piatok 3. decembra zo Španielska na Slovensko. Uvádza to portál televízie JOJ noviny.sk.

Tomáš Rajecký je obvinený spolu s bývalým exriaditeľom Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovítom Makóom a veľkopodnikateľom Zoroslavom Kollárom pre krytie a profitovanie z výroby ilegálnych cigariet. Tomáš Rajecký bol po obvinení v zahraničí a podľa jeho advokáta sa nechcel vyhýbať trestnému konaniu.

Uhrík: Vláda nerešpektuje želanie občanov mať dobré vzťahy s Ruskom
Milan Uhrík, predseda hnutia Republika, sa vyjadril na svojom facebookovom profile k rusko-slovenským vzťahom. Tie súčasná vláda potláča. Ruský prezident Putin včera vyzval na návrat k prospešnej spolupráci so Slovenskou republikou. Slovenskí... Čítať ďalej
02 | 12 | 2021 | Ján Papuga

„Keďže sa ale pre účel vyšetrovania zo zahraničia nevrátil, súdy naň vydali medzinárodný zatykač. Po piatich mesiacoch ho pátrači našli v Španielsku, kde ho španielske vyšetrovacie orgány zadržali a skončil vo vydávacej väzbe,“ pripomínajú noviny.sk. Na prevoz obvineného využijú vládny špeciál. Špecializovaný trestný súd rozhodne o jeho prípadnom väzobnom stíhaní.

Okrem „kšeftovania“ s cigaretami je Rajecký obvinený aj z poskytnutia informácií neoprávnenej osobe v prípade trestného stíhania exprezidenta A. Kisku. Podľa polície totiž poskytol informácie o vyšetrovanej trestnej činnosti exprezidentovej spoločnosti KTAG údajne osobám z mediálneho prostredia.

Prokurátor ÚŠP žiada väzbu pre štyroch obvinených z utorkovej akcie NAKA
Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) žiada väzbu pre štyroch obvinených z utorkovej (30. 11) akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Návrh podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) vo štvrtok ráno. TASR o tom informovala hovorkyňa... Čítať ďalej
02 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory, využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!