Mení prezidentka Čaputová taktiku?
02 | 12 | 2021 I Eka Balašková

1. decembra si pani prezidentka povedala, že stačilo obviňovania voči jej osobe, ľuďom všetko treba pekne vysvetliť cez pôsobivú grafiku a stránku na socialnej sieti, kde komunikuje s občanmi. Čo si však o jej vysvetleniach myslia občania, to asi pani prezidentka nečakala... 

Na obrázku môže byť text, v ktorom sa píše „Ako útočia Klamstvo: „Zuzana Čaputová zmarila referendum." Vysvetlenie: Ústavny súd skonštatoval, že položená otázka V referende by nebola V súlade S ústavou. Zodpovednost' za nezrealizované referendum teda nesie ten, kto nebol schopny sformulovat' ústavne čistú otázku. Referendum S neústavnou otázkou som nemohla vypísat. 1“Zdroj: FB Z.Č.

Čo hovorí "Vox populi"

Mnohí diskutujúci sa zhodujú na tom, že referendum bolo pani prezidentkou zmarené. Aký je pomer tých, ktorí súhlasia a tých, ktorí jej dávajú za pravdu vám prezradiť nevieme - sociálna sieť filtruje irelevantné (?) komentáre.

Na obrázku môže byť text, v ktorom sa píše „Ako útočia Klamstvo: „Ovláda ju americká ambasáda a George Soros." Vysvetlenie: S americkou vel'vyslankynou som sa ako prezidentka stretla jedinykrát a S Georgem Sorosom ani raz. Sú to typické útoky S prvkami konšpiračnych teórií. Ich autori neponúkajú žiadne fakty, len snahu spájat' ma S tymi, ktorí sú nepopulárni V očiach istej časti verejnosti.“Zdroj: FB Z.Č.

Čo si myslí hlas ľudu

Viacerí diskutujúci poukazujú na to, "odkiaľ prišla" pani prezidentka - predtým pracovala pre Via Iuris, ktorej pozadie už nie je problém dohľadať si. Iný diskutujúci prezidentku upozorňujú na ľudí, ktorí sú za ňou. "Ich nevidno, zato vás áno." 

Priestory prezidentky a vlády budú rekonštruovať za milióny eur
Vzácny Karáčoniho palác dnes využíva hlava štátu Zuzana Čaputová i Úrad vlády Slovenskej republiky. Po dokončení obnovy tam pribudne aj škôlka, informovali Hospodárske noviny. V Karáčoniho paláci na Štefánikovej ulici v súčasnosti sídli Kancelária... Čítať ďalej
02 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Na obrázku môže byť text, v ktorom sa píše „0 čo im ide „Čast' politickej opozície si ma vybrala ako jasny terč. Nebudem dávat' milosti l'udom, ktorí sú im blízki a ktorým hrozí, že budú odsúdení. Asi tam potrebujú dostat' človeka, ktory im bude lojálny a ja to nebudem." V rádiu Expres, 11.11.2021 0 0 0 0 200 90000000000 100“Zdroj: FB Z.Č.

Ako reagujú ľudia

Názory ľudí sú "odfiltrované" tak kvalitne, že si takmer neviete urobiť obraz o názoroch ľudí. Za všetko asi však hovorí to, ako diskutujúci oslovujú ústavnú činiteľku. Oslovenie "Pani prezidentka", ktorá je pre vážnosť tejto funkcie asi najadekvátnejšie, sa vyskytuje takmer výnimočne. Od začiatku pôsobenia pani Čaputovej v úrade tvrdím, že "naša Zuza", "Zuzka", či "Zuzanka" je oslovenie pre kamarátku; predavačku v dedinskej predajni Rozličného tovaru, prípadne poštárky. Rozhodne však nie jednej z trojice najvyšších ústavných činiteľov. A nemyslím si, že to má "na svedomí" len to, že je žena, ako nás o tom mnohí chcú presvedčiť.

Nie je k dispozícii žiadny popis.

Zdroj:FB screenshot

Podporíte nás?

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD