Kvôli zákonu o povinnom očkovaní proti COVIDu sa obrátia na ústavný súd
02 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Rakúska opozičná FPÖ chce proti povinnému očkovaniu bojovať všetkými dostupnými právnymi prostriedkami. Cestu vidí v zrýchlenom konaní  na ústavnom súde, aby aj do budúcnosti bolo možné zastaviť takéto zákony ešte pred ich prijatím, a nie až po niekoľkých mesiacoch, píše rakúsky Wochenblick.

„Slobodu myslíme vážne“

Na tlačovej konferencii FPÖ, ktorá sa niesla pod mottom „Slobodu myslíme vážne" zaujali krajinský podpredseda Manfred Haimbuchner a linecký mestský radca pre zdravotníctvo Michael Raml jasné stanovisko k postupu vlády.  FPÖ bude proti povinnému očkovaniu bojovať všetkými dostupnými právnymi prostriedkami. Boli by radi, keby ústavný súd v zrýchlenom konaní stopol vládny zákon o povinnom očkovaní.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Sloboda znamená žiť na základe vlastného rozhodnutia

Koronakríza už dávno nie je len krízou zdravotníctva. Spustil ju síce vírus, ale intenzitu nabrala „vďaka“ krokom spolkového kancelára a ministra zdravotníctva.

V dôsledku nekompetentnosti v krízovom riadení a krátkozrakosti sa kríza zdravotníctva zmenila najprv na krízu hospodárstva, potom na krízu právneho štátu a nakoniec na krízu spoločnosti. Je to však aj kríza slobody, vyhlásil krajinský podpredseda FPÖ Haimbuchner.

FPÖ podľa jeho slov vždy kládla veľký dôraz na právo a poriadok, a celkom oprávnene požaduje aj od migrantov a cudzincov, aby v krajine dodržiavali  zákony. „Keď hovoríme o slobode, neznamená to, že v našej spoločnosti nemusíme brať ohľad jeden na druhého. FPÖ zastáva názor, že ľudia sú spoločenstvom, v ktorom sa jeden stará o druhého,“ – zdôraznil Haimbuchner.

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Lockdown a zatvorenie škôl: nárast počtu prípadov duševných chorôb u detí

Podľa mestského radného pre zdravotníctvo v Linzi Michaela Ramla, „lockdown nie je len obmedzením slobody, ale aj krádežou zdravia". Každé tretie dieťa trpí prejavmi psychického stresu. Dramaticky sa zvýšil počet prípadov depresií u detí. Zatváranie škôl malo pre ne ničivé následky. Podľa Ramla ale utrpela aj staršia populácia. Lockdown má  negatívny vplyv aj na duševné zdravie starších ľudí.

Právny štát je obeťou vládneho krízového manažmentu

Jednou z obetí krízového riadenia rakúskej tyrkysovo-zelenej vlády je právny štát, konštatuje  Raml a dodáva: „Politici sa nepohybujú vo vákuu a musia dodržiavať ústavné limity. To je základ našej demokracie.“

(Medzititulky red. HD.)

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.