Začína sa 35. apoštolská cesta Svätého Otca na Cyprus
02 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

Pred začiatkom svojej 35. zahraničnej apoštolskej cesty, ktorej cieľom je Cyprus a Grécko, zveril Svätý Otec ako zvyčajne celé podujatie do ochrany Presvätej Bohorodičky.

"Včera prišiel do Baziliky Santa Maria Maggiore a zotrval v tichej modlitbe pred milostivou ikonou Salus Populi Romani." Informuje portál vaticannews.va.

Prosba Františka

Pápež Franitšek sa obrátil aj na všetkých veriacich s prosbou o modlitbové sprevádzanie. Urobil tak pri generálnej audiencii vo Vatikáne týmito slovami:

„Cestujem na Cyprus a potom do Grécka, aby som navštívil milované národy týchto krajín s bohatou históriou, duchovnosťou a civilizáciou. Bude to cesta k prameňom apoštolskej viery a bratstva medzi kresťanmi rôznych vyznaní.  Budem mať tiež príležitosť priblížiť sa k zranenej ľudskosti v tele toľkých migrantov hľadajúcich nádej: pôjdem na Lesbos. Prosím vás, sprevádzajte ma svojimi modlitbami. Ďakujem.“

Pastiersky list Konferencie biskupov Slovenska na Prvú adventnú nedeľu 2021
Slovenskí biskupi zaslali na začiatku adventu pastiersky list veriacim Slovenska. Zverejnili ho na stránke tkkbs.sk. Redakcia HD ho uverejňuje v plnom znení. Drahí bratia a sestry. Srdečne vás pozdravujeme a prihovárame sa vám na Prvú adventnú... Čítať ďalej
28 | 11 | 2021 | Ivan Brožík