V rakúskych nemocniciach triedia pacientov podľa toho, kto má väčšie šance na prežitie!
01 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Jednotky intenzívnej starostlivosti neboli počas pandémie nikdy také plné ako dnes. Podľa rakúskeho ministra zdravotníctva musia nemocnice už teraz prijímať ťažké rozhodnutia - a situácia sa ešte zhorší, píše nemecký Der Spiegel.

Delenie podľa väčšej šance na prežitie

Podľa rakúskej vlády sa v nemocniciach už triedia pacienti s COVIDom-19, pretože ich je veľmi veľa. K triáži, teda triedeniu, dochádza nielen pri menších operáciách, ale aj pri operáciách onkologických pacientov, informoval rakúsky minister zdravotníctva Wolfgang Mückstein (Zelení). V niektorých prípadoch sa podľa neho muselo rozhodnúť, ktorý pacient má väčšie šance na prežitie.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

„Jednotky intenzívnej starostlivosti ešte nikdy neboli také plné ako dnes počas pandémie," - povedal rakúsky minister Mückstein. Podľa rezortu zdravotníctva sa v súčasnosti v nemocniciach lieči na koronavírus 3 458 ľudí, z toho 624 na JIS-kách. To znamená, že limit zaťaženia 30 percent lôžok intenzívnej starostlivosti sa jednoznačne prekročil, povedal. Podľa Mücksteina sa bude situácia s kapacitami v najbližších jednom až dvoch týždňoch naďalej zhoršovať - najmä pokiaľ ide o personálne zdroje.

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Musia sa rozhodnúť, komu pomôžu skôr

Salzburská regionálna klinika (Salk) už pred dvoma týždňami oznámila, že bude zriadený triediaci tím, pretože čoskoro už nebude možné zaručiť liečbu všetkých pacientov podľa platných noriem. Triáž - triedenie znamená, že lekári sa musia rozhodnúť, komu pomôžu ako prvému, pretože zdroje sú obmedzené.

Rakúsko je už vyše týždňa v lockdowne. Ako sa očakávalo, novela nariadenia ho predĺžila do 11. decembra. Počet nových infekcií nedávno klesol na približne 8 000 z približne 16 000 v polovici novembra. V Rakúsku zomrelo v súvislosti s koronavírusom 12 492 ľudí, dodáva nemecký Der Spiegel.

(Medzititulky red. HD.)

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.