Slovenská kaderníčka: Páni politici, buďte solidárni a dajte zo svojej výplaty ľuďom
01 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Reakciu slovenskej kaderníčky, ktorá sa stala virálna priniesol portál babskeveci.sk. "Platíme, aj keď musíme mať zatvorené, dochádza nám trpezlivosť," povedala a vláde a politikom nechala tvrdý odkaz. "Čo páni politici? Buďte solidárni a dajte zo svojej výplaty ľuďom...".

Lockdown, ktorý vláda vyhlásila chápu aj podnikatelia, aj živnostníci. Vedia, že pokiaľ ide o ľudské životy, musí ísť všetko bokom. Ale, neveria vláde a politikom. A neveria, že lockdown bude trvať dva týždne. A preto sa ozývajú. A mnohí oprávnene.

Štát podľa portálu babskeveci.sk zabudol na tých, ktorých sa lockdown dotkne najviac. "Kaderníctva, salóny krásy, reštaurácie, všetko musí byť zatvorené. A kým reštaurácie môžu ponúkať aspoň okienkový predaj, pri kaderníctvach je stanovisko jednoznačné. Musia byť zatvorené. A práve toto nahnevalo jednu Slovenku, ktorá sa ozvala," píše babskeveci.sk.

Fakt nemáme iné problémy? Bihariová sa prekvapivo priznala a vraj "TO" musí užívať skoro každý
Irena Bihariová sa priznala k tomu, že skúsila marihuanu. Príspevok na sociálnej sieti začala výrokom: Hulení tady "má" vybudovanou tradici, akurát nemáme vybudovanú tradíciu sa k marihuane priznať. Predsedníčka PS zrejme považuje tento svoj výrok... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

"Čoho je veľa, toho je až moc..."

“Mám toho dosť," napísala kaderníčka. "Som mierumilovný človek, ale čoho je veľa, toho je až moc! Som kaderníčka, čiže spadám pod služby. Takže napíšem niečo za všetkých, čo pracujú v tom odvetví. Opäť nás zatvorili. Samozrejme, snažím sa pochopiť, že bol asi potrebný lockdown, ale aký? To, že zas na to doplácame my a gastro," napísala podľa portálu babskeveci.sk kaderníčka.

Jej prevádzka má 30m a už rok a pol robí s kolegyňou v režime striedania obdeň, vždy len jedna zákazníčka. Za jeden deň mohla mať aj podľa platných opatrení iba o polovicu menej ľudí, strácali na tržbách, ale rešpektovali, že chránia ľudí.

Eduard Chmelár: Viniť zo situácie zmätených ľudí je zvrátenosť
Politológovi Eduardovi Chmelárovi lezú na nervy pokryteckí snobi, ktorí sa vyhlasujú za jediných nositeľov slušnosti, hoci podľa neho doteraz nepochopili, že nie sú súčasťou riešenia, ale problému. Koho má na mysli vysvetlil v príspevku na... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Kde je logika?

"Posledné mesiace respirátor desať hodín na papuli. Zákazníčky tiež. Kde je potom logika, že u nás sa môže niekto nakaziť? A v MHD hlava na hlave aj hodinu. Tam už nič nehrozí? Ak je to tu tak zlé s chorými a je potrebný lockdown, v poriadku, ale nech zatvoria úplne všetko! Akým právom sa tu idú ruinovať živnostníci. Mnohokrát sú to ženy samoživiteľky. Akým právom sa tu selektujú odvetvia ty môžeš a ty nie? My živnostníci nič nepýtame, len platíme, ešte aj keď musíme mať zatvorené, odvody sa platiť musia a z čoho?" Pýta sa rozhorčene. A jej reakciu prináša portál babskeveci.sk.

Pre politikov slovenská kaderníčka odkaz: "Každý sa snaží prežiť, ako vie. Ale už je toho dosť aj na koňa. A ešte, keď tu bude nejaký blbec, čo sedí doma na compe, má home office, výplatka mu cinká vypisovať niečo, že treba byť zodpovedný, my sme až moc zodpovedné," píše.

Bidenova detinská vendeta voči Orbánovi
Názor Paula A. Nuttalla (Russia Today) Odkedy demokrati obsadili Biely dom, Washington a Budapešť sa od seba stále viac vzďaľujú. Biden však musí akceptovať, že to, že s ním Orban nesúhlasí, neznamená, že je „nedemokratický“, upozorňuje... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Stačilo!

Kaderníčka upozorňuje, že do prevádzky k nim chodia ľudia dlhé roky, majú ich dôveru a nikto nechce ohroziť svojich zákazníkov. "A čo páni politici? Čo berú niekoľko tisícové platy?" Pýta sa. A dodáva: "Len tliachajú."

Politikov kaderníčka vyzýva k solidarite. "Tak buďte solidárni, dajte zo svojej výplaty ľuďom, ktorým zakazujete pracovať, lebo iní môžu," hovorí.

A opäť sa pýta: Keby vám bola pozastavená výplata, kým neskončí pandémia, ako dlho by asi trvala?

Politikov slovenská kaderníčka upozorňuje: "Mnohým ľuďom už dochádza trpezlivosť. Myslím, že už stačilo." Opatrenia zo strany vlády vníma ako likvidačné.

Rozhorčený Bekmatov: Slovensko - paródia na kúrenie a svietenie
"Je kúrenie drahé?" rozhorčuje sa oprávnene Artur Bekmatov (socialisti.sk) na sociálnej sieti: "Dodávateľ radí, vypnúť ho!" To žiaľ, nie je hoax "VSE skutočne radí svojím klientom, aby ušetrili tak, že budú na noc vypínať kúrenie. "Vypnite na noc... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD."