R. Schlosár - Podávame TO na ministerku spravodlivosti!
01 | 12 | 2021 I Eka Balašková
O strane Mariána Kotlebu a o jeho "charite" na spôsob 1488 si môžeme myslieť, čo len chceme. Dôležité však je to, ako rozhodujú súdy. Môžu však súdy rozhodovať nezávisle, keď ministeraka spravodlivosti s jednotlivými sudcami hovorí o otvorených prípadoch? Predstavitelia Kotlebovci ĽS NS na svojej tlačovke vysvetlili, prečo podávajú na ministerku Kolíkovú trestné oznámenie.
Člen Ústavno právneho výboru NR SR

Rastislav Schlosár informoval, že 18. 11. 2021 ministerka spravodlivosti Kolíková usporiadala na Úrade vlády SR tlačovú konferenciu, na ktorej odzneli závažné slová.

Na Slovensko sa blíži kalamita. Tentoraz snehová
O pár hodín má na Slovensko prísť fujavica. Môže spôsobiť kalamitu. Stane sa tak na západe Slovenska a v jeho strede. Aktuálnu informáciu priniesol Plus jeden deň. Nepriaznivé počasie predpovedajú meteorológovia. Podľa ich slov čaká Slovensko v... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Doslovný prepis odpovedí M. Kolíkovej

Otázka novinára: "Je v poriadku, že ani po viac, než roku od prvostupňového rozhodnutia Najvyšší súd nevytýčil vo veci tých Kotlebových šekov symbolických pojednávanie?"
Odpoveď ministerky: "Myslím si, že to určite v poriadku nie je a chcem sa o tom ešte raz rozprávať aj s predsedom Najvyššieho súdu, aj s predsedom Súdnej rady. Ja som ich dotazovala písomne, dostala som odtiaľ vyjadrenia, ktoré nie úplne sa spolu zhodujú, takže chcem tomu ešte lepšie rozumieť."
Novinár: "Čiže požiadate o stanovisko aj Najvyšší súd."
Odpoveď ministerky: "Ja už som požiadala o stanovisko Najvyšší súd, aj o stanovisko predsedu Súdnej rady. Myslím si, že toto asi je o osobnom stretnutí."

Autentické slová

z ktorých je jasné, že ministerka Kolíková sa v nich priznala, že "hrubo zasahuje do nezávislosti súdov tak, aby si sudcovia neplnili svoje elementárne povinnosti," upozorňuje poslanec Schlosár: "a to rozhodovať objektívne, nezávisle a nezaujato. " Ale aby rozhodovali tak, ako si to želá samotná ministerka, možno aj celá táto vláda.

Je to neprípustné

V demokratickom štáte rozhodne, konštatuje poslanec Schlosár. Závažnejšie na tomto prípade podľa jeho slov je osobná angažovanosť ministerky Kolíkovej v ešte neprávoplatne rozhodnutej trestnej veci. A to nie len písomnou formou, ale dokonca aj pri osobných stretnutiach sa snaží ovplyvniť predsedu Najvyššieho súdu a predsedu Súdnej rady. Poslanec Schlosár upozorňuje, že "Táto vláda sa neštíti prenasledovať opozičných politikov a v zasahovaní do súdnictva, nezastaví sa pred ničím, dokonca ani v pošliapavaní elementárnych zákonov a práva."

Kto si podľa politológa zvykol vydierať koalíciu najčastejšie?
Pluska pre nás zisťovala, ktorý politik vedie v pomyselnom rebríčku tých, ktorí vydierajú koalíciu svojim odchodom. Pravdou totiž je, že toto je vláda, ktorej členovia s odstupujúcim dekrétom navštevovali prezidentku najčastejšie. Národný... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Rozhodnutie padlo dnes

"Preto sme sa ešte dnes rozhodli na Generálnej prokuratúre SR podať trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu zasahovania do nezávislosti súdu podľa paragrafu 342 Trestného zákona." Informuje R. Schlosár. Podľa Mariána Kotlebu ministerka nezvláda svoju funkciu, čo sa prejavuje v takýchto činoch. 

Na Slovensku súdna moc nie je nezávislá 

od moci vládnej, skonštatoval M. Kotleba. "Ministerka svojim vystúpením sama priznala, ako veľmi jej záleží na tom, aby ĽS NS a ja, ako jej predseda, sme boli nejako eliminovaní, pretože zistili, že napriek veľkým peniazom, ktoré dali do rozdelenia našej strany, nepodarilo sa im našu stranu umlčať. Napriek všetkým tým tlakom stále pokračujeme v boji za Slovensko, v boji za slušný život." 

Pomôžete nám zdieľaním?

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD