Netreba klamať! Z obsahu do smiechu nikomu nebude, jedine, ak cez slzy
01 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová
Veľmi zaujímavý, na zamyslenie vhodný zostrih zverejnil portál "mojevideo". Má názov: Netreba klamať! A zostrih obsahuje vyjadrenia Veroniky Remišovej (Za ľudí), Igora Matoviča (OĽaNO), Eduarda Hegera (OĽaNO) a prezidentky Zuzany Čaputovej. Stránka prináša humorné videá zostrihané z "kabinetu" našich milovaných politikov. Z obsahu ale nikomu do smiechu veľmi nebude. Jedine, ak cez slzy.

Strana Za ľudí nikdy neklamala svojich voličov a nebudeme ich klamať ani teraz, hovorí vo videu Veronika Remišová, podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Remišová hovorí, že ak sa situácia v očkovaní nezmení, tak to bude jeden lockdown, druhý a tretí, tak ako to bolo minulý rok. 

Veronika Remišová tvrdí, že ak si vezmeme lockdown, tak samotný lockdown je nákladné riešenie, ktoré ekonomiku mesačne stojí 300 miliónov eur. 300 miliónov, ktoré sú potrebné podľa Remišovej na to, aby sa odškodnili podniky, ktoré sú z dôvodu lockdownu zatvorené. 

Triáž je mnohokrát rozhodnutie, kto prežije
Samozrejme, že to nie je také úplne jednoduché. Čo je triáž a ako funguje? U odborníkov na epidemiológiu či intenzívnu medicínu zisťovala Pravda. Ťažké rozhodnutia „Rozhodnúť o tom, kto akú liečbu dostane, je vždy psychicky náročné. Nikomu, kto... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

STRIH

Igor Matovič, minister financií, ale v zostrihu tvrdí niečo iné. Hovorí o sebe, že má na starosti štátnu kasu a podľa neho ide o škodu, ktorá štát denne stojí 15 miliónov eur. To sú podľa neho škody v rozsahu 400 miliónov eur každý jeden mesiac.

STRIH

Remišová hovorí: "Netreba klamať, lockdown nás stojí 300 miliónov eur a človek na umelej pľúcnej ventilácii nás stojí 20 tisíc eur.

STRIH

Čo hovorí vo videu premiér Eduard Heger? "Umelá pľúcna ventilácia 12 tisíc eur."

STRIH

Podľa Remišovej netreba klamať, pretože vakcína stojí 20 eur.

STRIH

Heger ale vo videu tvrdí, že vakcína stojí 40 eur. 

STRIH

A vyjadrenie prezidentky Zuzany Čaputovej: "Čo viac ešte potrebujeme počuť? Pre mňa je to absolútne alarmujúce. Prehrávame. To, čo podľa nej potrebujeme je prestať šíriť bludy a tliachať. Mám pocit, že žijem v krajine, ktorej nerozumiem. Aj na základe bludov."

GP Maroš Žilinka podal podnet, či sú vyhlášky ÚVZ v súlade so zákonom. Verdikt je známy
Generálny prokurátor Maroš Žilinka podal podnet na Ústavný súd, ktorý rozhoduje, či je vydávanie vyhlášok Úradom verejného zdravotníctva v súlade s ústavou. Informáciu priniesol portál televízie TA3. Známy je už aj verdikt Ústavného súdu. O... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD."