Maroš Žilinka a Ján Drgonec reagovali na rozhodnutie Ústavného súdu o vyhláškach ÚVZ
02 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Podanie generálneho prokurátora Maroša Žilinku k Mikasovým vyhláškam, či sú v súlade s ústavou, Ústavný súd doslova zhodil zo stola. K rozhodnutiu Ústavného súdu sa Maroš Žilinka vyjadril v krátkom príspevku na sociálnej sieti. Ján Drgonec sa vyjadril exkluzívne pre portál eReport. Aké stanovisko zaujali?

Maroš Žilinka napísal: "Ústavný súd Slovenskej republiky sa dnešného dňa nestotožnil s mojim právnym názorom o neústavnosti vydávania vyhlášok Úradom verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a ich nevyhlasovania v Zbierke zákonov a hoci nie jednohlasne, môjmu návrhu z 18. marca 2021 nevyhovel."

Juraj Šeliga verejne sfúkol Máriu Kolíkovú ako sviecu na torte - a oprávnene!
Na webe HD býva skôr smutným zvykom, že Juraja Šeligu podrobujeme kritike. Výnimka však potvrdzuje pravidlo a nastal čas spravodajsky ju spraviť. Dávame poslancovi palec hore za jeho status na sociálnej sieti s titulkom "Opäť nové skutkové... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Rozhodovanie ÚS podľa Drgoneca iba zbytočne traumatizuje

Emeritný sudca Ústavného súdu reagoval exkluzívne pre portál eReport a uviedol, že "...Ústavný súd SR ani raz nerozhodne tak, že Ústava SR bola porušená!" Drgonec si myslí, že rozhodovanie ÚS iba zbytočne traumatizuje
obyvateľstvo. "Od podania návrhu na konanie do vyhlásenia rozhodnutia existuje zbytočná neistota, ako súd rozhodne," uviedol pre portál eReport. 

Drgonec v reakcii pre portál eReport spomenul aj prezidentku Zuzanu Čaputovú. A podčiarkol odvrátenú stránku veci. „Slovenská republika sa dostáva do úzkych v čerpaní štátneho rozpočtu. Treba hľadať, kde sporiť," povedal Ján Drgonec. Značnú úsporu podľa neho ponúka novela Ústavy SR. Do nej podľa Drgoneca treba vložiť vetu: "Orgány verejnej moci, ktoré majú možnosť porušiť ústavu, nemôžu porušiť ústavu. Táto veta by podľa Drgoneca vylúčila každé podozrenie z porušenia Ústavy SR vládou SR, Národnou radou SR aj každým iným štátnym orgánom vrátane Úradu verejného zdravotníctva. "Zároveň by umožnila zrušiť Ústavný súd SR," konštatoval pre eReport Ján Drgonec.

Matovič ráta ženy, ktoré sa ozvali v súvislosti s Herákom: Štyri je už predsa len viac ako dva...
Minister financií Igor Matovič na tlačovej besede musel zodpovedať aj otázku redaktora, ktorý sa opýtal na bývalého poslanca za OĽaNO Heráka. Podľa SME sa totiž ozvala aj štvrtá žena, ktorá uviedla, že čelila obťažovaniu Heráka. Matovič si myslí,... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD."