GP Maroš Žilinka podal podnet, či sú vyhlášky ÚVZ v súlade so zákonom. Verdikt je známy
01 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Generálny prokurátor Maroš Žilinka podal podnet na Ústavný súd, ktorý rozhoduje, či je vydávanie vyhlášok Úradom verejného zdravotníctva v súlade s ústavou. Informáciu priniesol portál televízie TA3. Známy je už aj verdikt Ústavného súdu.

O zasadnutí pléna informovala hovorkyňa Ústavného súdu Martina Ferencová. Tá podľa TA3 uviedla, že v tomto prípade ide o ústavnosť viacerých ustanovení zákona o ochrane verejného zdravia, ktoré sa týkajú možného porušenia základných práv a slobôd v dôsledku pozbavenia osobnej slobody izoláciou a karanténou. Návrh generálneho prokurátora prijal Ústavný súd na ďalšie konanie v máji tohto roka. Zároveň nevyhovel jeho návrhu na pozastavenie účinnosti napadnutých ustanovení.

Prevratné vystúpenie v Europarlamente: Nenechám sa degradovať na pokusného králika! (Christine Andersonová) (VIDEO)
Názor Christine Andersonovej (bezpressu.news) Europoslankyňa Christine Andersonová sa vo svojom vystúpení v Európskom parlamente ostro ohradila proti snahám „politických elít“ presadiť povinné očkovanie proti COVIDu-19. A čo vlastne... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podľa TASR je známy už aj verdikt Ústavného súdu

O rozhodnutí Ústavného súdu po neverejnom zasadnutí pléna informoval podľa TASR jeho predseda Ivan Fiačan. "Ústavný súd dospel k záveru, že takáto právna úprava je v súlade s ústavou a ústavným zákonom o bezpečnosti štátu," uviedol.

Branislav Becík: Do kedy budeme trpieť Slováci túto vládu?
Za necelý mesiac tu máme najkrajšie sviatky v roku," hovorí Branislav Becík, starosta obce Dvory nad Žitavou. Podľa neho na rodiny zo Slovenska čakajú najťažšie sviatky za posledné roky. "A nie z pohľadu drahých darčekov pre svoje deti, alebo... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD."