Ako reformovať naše školstvo?
01 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Juraj Draxler sa vo svojom statuse zamýšľa nad faktom v ktorom tvrí,že roky sa zjavovali v médiách rôzne rozhovory s tými ktorí tvrdili, že vedia ako zmeniť naše školstvo .Dráždilo ich, že naše deti nie sú na školách šťastné, že sme pod priemerom v testoch PISA. Ako tvrdí,zmenu malo priniesť modermejšie vyučovanie, čo sa v konečnom dôsledku nestalo.

„Človek sa vždy čudoval, prečo ich zadržiavajú hranice nášho malého štátu, takých reformátorov s receptom, ako všetko preorať, by vedeli oceniť v Rakúsku, Nemecku, Francúzsku“ dodal ironicky k aktuálnej situácii v našom školstve.

Ladislav Kamenický: Ľudia nechcú poukážky s QR kódmi, ale predčasné voľby
"Táto vláda asi nežije na Slovensku a vôbec netuší, čo trápi ľudí," myslí si poslanec strany SMER - SD Ladislav Kamenický. Kamenický je presvedčený, že Matovičov návrh s poukážkami nepomôže seniorom a nepomôže ani gastru a do NR SR preto prichádza... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

V polke vládnutia tejto vlády však nenastala zo žiadnych avizovaných zmien ako uvádza na svojom facebookovom konte.

Rozčuľuje ho fakt , „že základné školy sa v budúcnosti už nebudú deliť na dva stupne ale na tri, ktoré sa budú volať cykly, základné školy už budú môcť zriaďovať aj kraje, nielen obce, a do zákonov sa dali nejaké formulácie, aby bolo možné takmer hocijaké dieťa preložiť zo špeciálnej školy do bežnej “

Ďalej pripomína ,že vláda bude novinárom a širokej verejnosti robiť ohľadom nových reforiem osvetu. Čo sa však neudialo.

Ako uvádza Juraj Dlaxler v podstate sa nič s osvetou nedeje a ani sa diať nebude,preto si kladie otázku „to žiadnej z tých redaktoriek, ktoré s nimi robili tie rozhorčené rozhovory o stave školstva nechýbajú? Naši reformátori “?

R. Fico - Už vidím, ako sa seniori šmýkajú po toboganoch aquaparkov
Obrovský nárast cien energií a nečinnosť vlády v tomto smere - to bola téma dnešnej tlačovky strany Smer SD. Opakovaná požiadavka na zvolanie schôdze NR SR Smer takisto opakovane predkladal celý rad návrhov uznesení, kde od vlády žiadali... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Ako spomenul trápi ho údaj v ktorom, je takmer 50 miliónov eur, ktoré sa majú minúť z plánu obnovy čisto na vymýšľanie, ako učiť po novom, čo považuje za prehnané číslo.

Pripomenul aj mimovládky ktorým súčasná vláda ( prihrali nejaké drobné), aby vyrobili osvetové videá (s úrovňou, ako keby ich robili niekoho v 1. ročníku základnej školy).Čo považuje za doslova a dopísmena čistú frašku. Poďla Draxlera školstvo potrebuje tých najschopnejších a najchytrejších ľudí.

Ku koncu svojho statusu parafrázuje aktuálny stav v našom školstve príkladom „My máme takých, ktorí väčšinou netušia, o čom hovoria. Aj preto si pomáhajú rôznymi klamstvami (vysvetľujú, ako to "je vo vyspelých krajinách" bez toho, aby o tom mali šajnu)“.