Absolútna strata vlastnej tváre - Matovič zrazu túži po spolupráci s opozíciou
01 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

Neviem, za čo by som považoval sám seba, ak by som jeden deň niekomu nadával tými najhrubšími nadávkami a druhý deň ho chodil prosiť o pomoc. Fakt neviem. Je to nepredstaviteľné u každého, aspoň trochu slušnosťou disponujúceho človeka. U obyčajného Igora Matoviča je to však neobyčajne normálne. Ak je toto štýl politiky, tak potom iba s prívlastkom - bezacharakterná.

Mafia, špinavci, skorumpovaná banda, hajzli (ospravedlňujem sa za to slovo, ale je to citát). To je základná vzorka výrazov, ktoré Igor Matovič a jeho papagáje používajú na opozíciu ako takú. Podľa súčasných percent dôveryhodnosti či nedôvery - aj takmer na 80 percent občanov Slovenska. Na každej tlačovke, v každom verejnom prejave, ako "amen" na bohoslužbe, oni repetítujú "to tí..." Čo to asi je za osobnosť, ktorá takto "z povolania" kydá na iných a potom sa zrazu vytasí s prosíkom, že "dúfa v ich zdravý rozum"? Ak ma úmyselne niekto skúsi uraziť, v živote si o neho neobtriem ani zablatenú obuv. No Matovič zrazu dúfa.

Ja chcem toho psa!

V detstve som videl v televízii film, ktorého názov si už naozaj nepamätám. Pamätám si však na scénku, ako pred schodami do vchodu domu stojí matka s malým chlapcom, okolo nich ide pes a zrazu sa ten chlapec revúc na celú ulicu začne pred všetkými hádzať o zem a neustále vyziapuje "mami, ja chcem toho psa"! Matovič si vymyslí pálenie peňazí, ktoré nazve lotéria a keď sa párkrát hodí o zem, tak aj jeho koaliční kolegovia mu "toho psa" napokon doprajú. Rozmaznávajú ho tak čoraz viac a on sa čoraz častejšie hádže o zem. Tentoraz vyrevuje, že chce "tie poukážky".

Starci na žinenkách

Obyvatelia Slovenska starší ako 60 rokov by podľa neho za očkovanie mali dostať poukazy v hodnote 500 eur. Tie budú môcť využiť v hoteloch, penziónoch, reštauráciách a kaviarňach, ale aj na kultúrne podujatia či vybrané služby. Áno, naozaj si predstavujem deväťdesiatročnú starenku, ako si vyskočí v aquaparku na tobogan. Alebo bujaré pomaturitné stretnutie abiturientov po osemdesiatich rokoch niekde v penzióne, spojené s diskotékou. Taktiež sa zamýšľam nad tým, ako si deduško ide zaboxovať do fitka a potom si dá ešte stovku na stacionárnom bicykli a zapije to mojitom v miestnom bare. Neviem, či možno k službám pre dôchodcov na Matovičov cetlík zaradiť aj starostlivosť slečien v zariadeniach, vyzdobených prevažne červenou. To si dedkovia a babky (ak sú inej orientácie) užijú, to sa rozprúdi biznis v oblasti sociálnych služieb!

Stačí si to vyziapať

Nie, Matovič sa hodí o zem a tak bude. Rozmaznaný fagan dostane všetko, čo si vyreve. Až na ro, že to niekto musí aj zaplatiť. No jasne, naše vyššie odvody a dane. Ale o tom už pán financgénius akosi mlčí. Je pritom až trápne sledovať reakcie opozičných lídrov, ktorých vyjadrenia vypovedajú to isté, ako gesto krúžku, robeného si prstom pred čelom. Je mi trápne za nich. Preboha, páni Sulík, Kollár, to fakt ho neviete prefackať tak, ako rodič prefacká rozmaznané decko, lebo všetky výchovné metódy už zlyhali? Alebo ho neviete ubytovať v nejakej "polepšovni"? Koľkokrát mu budete ešte do volieb tolerovať jeho výziapy? Alebo to naozaj chcete padnúť aj s ním? Za čo? Čím sa vám za to odmení?

(Medzititulky red. HD.)

Robert Fico hovorí o veľkom predvianočnom proteste a podpore generálneho štrajku
Vláda sa podľa predsedu strany SMER - SD Roberta Fica, zaoberá iba vlastným prežitím a zanedbáva najväčšie výzvy, ktoré stoja pred občanmi tejto krajiny. Fico si nemyslí, že ide iba o Covid, ale aj o zdražovanie, ktoré podľa neho vláda ignoruje. A... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

______________

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD."