Starosta Petrovčík - Buďme konečne zodpovední!
30 | 11 | 2021 I Eka Balaskova

Igor Petrovčík je starostom mestskej časti Košice - Staré mesto. Na svojej sociálnej sieti tvrdí, že pretestovali všetkých, teda aj zaočkovaných zamestnancov a výsledky nie sú potešujúce. 

Nedávne rozhodnutie bolo správne

Starosta pred pár dňami urobil možno nepopulárny krok - "nechal zavrieť" škôlky, ktoré sú v pôsobnosti mestskej časti. "Bohužiaľ, dáta ukázali, že som rozhodol správne," tvrdí na svojej sociálnej sieti a dodáva, že "Situácia je neudržateľná a kritická."

Žiadna realitná bublina, vážení!
Ceny bytov tento rok medziročne vzrástli skoro o pätinu. Ich silný nárast registrujeme už niekoľko rokov, no podľa NBS stále nie sú nadhodnotené. Preto nemožno hovoriť o bubline. V najnovšej správe o finančnej stabilite to tvrdí NBS. Cenám bytov... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Prestaňme deliť ľudí

Starosta Petrovčík vyzýva, aby sa ľudia prestali deliť na očkovaných a neočkovaných, ale "Poďme riešiť infikovaných a neinfikovaných." Včerajšie dáta totiž hovoria jasne.

Pretesovaní zamestnanci MŠ

Dáta z tohto testovania mu dali za pravdu: "Naše škôlky musia byť okamžite uzatvorené, nakoľko sú ohniskami šírenia pandémie." tvrdí starosta a verejne vyzýva kompetentných vo vláde a ÚVZ, aby "... prestali hazardovať so životom a zdravím občanov SR a okamžite uzavreli všetky školské zariadenia."

Vírus šíria aj zaočkovaní

"Na môj pokyn sme pretestovali okrem nezaočkovaných aj zaočkovaných zamestnancov našich škôlok a výsledky potvrdili, že vírus šíria v našich škôlkach aj zaočkovaní zamestnanci." vysvetľuje starosta: "Takže žiadam kompetentných o okamžitú zmenu príslušnej vyhlášky, aby sa povinne pravidelne pretestovávali všetci zamestnanci a nielen neočkovaní. Buďme už konečne dynamickí, zodpovední a dôslední v tomto boji s pandémiou!"

Ak prilietate z týchto krajín, od zajtra vás čaká povinná karanténa
Od zajtra, 1. 12. bude pre osoby, ktoré na Slovensko prídu z niektorých krajín, karanténa povinná. Zoznam krajín zverejnili Topky. Platí pre všetkých "Bez ohľadu na očkovanie či prekonanie ochorenia COVID-19. Vyplýva to z novej vyhlášky Úradu... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Pomôžete nám zdieľaním?

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD