Rusko a Čína sa spoja proti nelegitímnym sankciám USA
30 | 11 | 2021 I Diana Zaťková
Vzťahy medzi Ruskom a Čínou sa zo dňa na deň zlepšujú. Ich spojenie je najlepšou odpoveďou na nepriateľské akcie a jednostranné sankcie iných krajín, uviedol v utorok ruský premiér Michail Mišustin.
Čo čaká Západ ak Moskva s Pekingom spoja sily?

Mišustin na videokonferencii so svojím čínskym náprotivkom Li Kche-čchiangom vyzval Moskvu a Peking, aby „spojili sily“ na princípoch „rovnosti, vzájomnej dôvery a rešpektu“.

Odpoveď na nepriateľské kroky

„Rusko-čínska spolupráca sa rozvíja v zložitom vonkajšom prostredí,“ povedal Mišustin. "Bohužiaľ, niektorí zahraniční partneri pokračujú v nepriateľských krokoch proti nám a používajú techniky nekalej súťaže, čím často porušujú základné normy multilaterálneho obchodného systému," cituje ruského premiéra portál RT.

 

„Nezákonné jednostranné sankcie, politický a ekonomický tlak – Rusko aj Čína čelia týmto výzvam,“ pokračoval ruský predstaviteľ.

Pandémia ničí legendy. Mozartove gule skrachovali
Výrobca svetoznámych cukroviniek Mozartkugel (Mozartove gule) po 124 rokoch ohlásila bankrot. Nepodarilo sa jej prežiť pandemické opatrenia, informovali Hospodárske noviny. Nedostatok turistov a zákazníkov v súvislosti s pandémiou koronavírusu si... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Euroázijská ekonomická únia

Mišustin predložil najmä plány spojiť Euroázijskú ekonomickú úniu, skupinu piatich bývalých členských štátov Sovietskeho zväzu, a Iniciatívu pásu a cesty, čínsku globálnu stratégiu rozvoja infraštruktúry.

"Je to dôležité pre posilnenie prepojenia v euroázijskom priestore, pomôže to zabezpečiť ekonomický pokrok Ruska a Číny," vysvetlil Mišustin ruské zámery.

V posledných rokoch Moskva a Peking intenzívne spolupracovali v rôznych oblastiach, vrátane hospodárskych a vojenských. Čínsky prezident Si Ťin-pching v pondelok na 3. rusko-čínskom energetickom podnikateľskom fóre povedal, že jeho krajina je „pripravená spojiť úsilie s Ruskom s cieľom dosiahnuť užšiu energetickú spoluprácu, brániť energetickú bezpečnosť a čeliť výzvam globálnej zmeny klímy“.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/11/30/usa-otestuju-hypersonicke-rakety-pomocou-dronov

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.