Prestaňme sa báť !
30 | 11 | 2021 I Norbert Pančík

Jozef Banáš, v dnešnom statuse na sociálnej sieti vyzval ľudí, aby sa prestali báť. Vyjadril sa v súvislosti s jeho novo vydanou knihou Som Baťa, dokážem to! Upozorňuje v ňom na fakt, že človek je ovládateľný, manipulovateľný a poslušný vtedy, keď je hlúpy, zadlžený a chorý ! 

Kladie si rečnícku otázku či sme si všimli, čo sa u nás a v spoločnosti deje.

„Úroveň vzdelania sa blíži ku katastrofe, úroveň zdravotníctva k ešte väčšej. Banky nás milujú, vaše peniaze, ktoré ste im požičali bezúročne, vám spätne núkajú za výhodné úverové sadzby. Keď sa človek bojí, je hlúpy a zadlžený, drží hubu a krok. Rovnako aj ľudia a krajina v nej.

Ďalej dodáva - „Krajina vedená hlupákmi, ktorí ju zadlžujú, znekultúrňujú a robia chorou, taká krajina drží hubu a krok. A tak sa všetci spolu bojíme a držíme hubu a krok. Strach sa na nás valí z médií od rána do večera do tej miery, že sa stal samozrejmou súčasťou našich životov. Prestali sme sa usmievať, tešiť sa.“ uzavrel.

Eduard Chmelár: Viniť zo situácie zmätených ľudí je zvrátenosť
Politológovi Eduardovi Chmelárovi lezú na nervy pokryteckí snobi, ktorí sa vyhlasujú za jediných nositeľov slušnosti, hoci podľa neho doteraz nepochopili, že nie sú súčasťou riešenia, ale problému. Koho má na mysli vysvetlil v príspevku na... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Dáva si nepriamo aj odpoveď 

V knihe cituje aj Steva Jobsa (zakladateľa spoločnosti Apple a veľkého inovátora) „Sloboda smrti. Najlepším nástrojom, ktorý mi pomáhal vždy pri dôležitých životných rozhodnutiach, bolo pripomenúť si, že čoskoro budem mŕtvy. Pretože takmer všetko – očakávania okolia, pýcha, strach zo zlyhania alebo zahanbenia, to všetko zoči-voči smrti opadne a ostane iba to, čo je naozaj dôležité. Keď budete stále pamätať na smrť, vyhnete sa pasci zamýšľania nad tým, čo všetko môžete stratiť. Už ste takmer nahý. Nemáte dôvod nepočúvať hlas svojho srdca.“ Dokončil citáciu Jobsa.

V knihe zdôrazňuje fakt

Že „väzeň kráčajúci duchovnou cestou je slobodnejší než hmotou zotročený človek mimo väznice. Sme väzni na slobode.“ „Skúsme sa prestať báť, osloboďme sa,“ vyzýva na záver v statuse Jozef Banáš.

Viete, komu aký darček vybrať?
Niektorí ľudia majú už v polovici leta premyslené a začiatkom jesene nakúpené vianočné darčeky. Iní čakajú na akcie typu nedávny "black friday". No a sú aj takí, čo si na nákup darčekov spomenú niekedy 22. decembra večer a to sa veľakrát skončí... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Eka Balaskova