Pandémia ničí legendy. Mozartove gule skrachovali
30 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Výrobca svetoznámych cukroviniek Mozartkugel (Mozartove gule) po 124 rokoch ohlásila bankrot. Nepodarilo sa jej prežiť pandemické opatrenia, informovali Hospodárske noviny.

Nedostatok turistov a zákazníkov v súvislosti s pandémiou koronavírusu si vybral svoju daň aj u našich rakúskych susedov. Jeden z najväčších výrobcov rakúskych cukroviniek, ktorý sa preslávil najmä výrobou obľúbených Mozartkugel ohlásil bankrot.

Británia od utorka obmedzila vstup do krajiny pre cudzincov
Pre cestovanie do Británie platia od utorka nové obmedzenia. Ľudia zaočkovaní proti koronavírusu musia vyplniť príjazdový formulár a mať objednaný a zaplatený PCR test, ktorý im urobia na druhý deň ich po príchode do krajiny. Do potvrdenia... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | tasr

Masívny pokles turistov

Spoločnosť Salzburg Schokolade s problémami spôsobenými pandémiou zápasila podľa slov jej generálneho riaditeľa Christiana Schügerla už od začiatku pandémie v roku 2020. Za bankrotom stojí podľa Schügerla masívny pokles turistov, ale aj rôznych podujatí, vďaka čomu výrazne klesol dopyt po sladkostiach.

Situácii nepomohlo ani to, že viedenské a salzburské cukrárne, v ktorých sa výrobky spoločnosti predávali, boli v dôsledku nedostatku návštevníkov zatvorené aj celé týždne. „K ďalším dôvodom bankrotu patrí aktuálna uzávera a výrazné zvýšenie nákladov na suroviny, energiu, mzdy, logistické náklady a obalové materiály,“ približuje šéf spoločnosti.

Štát vyplatenie miezd zabezpečí

Problémy čokoládovne sa dotknú celkovo 140 zamestnancov spoločnosti a trojciferného počtu veriteľov. Zamestnanci nemôžu počítať ani s vyplatením miezd za november. Firma ich preto nasmerovala na rakúsku komoru práce, ktorá pri platobnej neschopnosti spoločnosti výplatu miezd zabezpečí.

Vedenie čokoládovne však v tejto súvislosti uisťuje, že dcérskej spoločnosti Salzburg Schokolade v Českej republike sa nepriaznivá situácia nedotkne a bude fungovať v štandardnom režime.

Nezabudnuteľný advent vo Viedni aj napriek lockdownu: Päť tipov, ktoré naladia na predvianočnú atmosféru
V nedeľu sa na adventnom venci zapáli prvá sviečka. Tradičné predvianočné obdobie môže byť pre rodiny nezabudnuteľné aj počas lockdownu, píše Kronen Zeitung. Tieto aktivity napriek lockdownu Viedenčanov naladia na predvianočnú atmosféru: 1.... Čítať ďalej
28 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Tradícia od roku 1897

Okrem svetovo presláveného produktu Mozartkugeln sa čokoládovňa, zameriavala aj na výrobu iných sladkostí či predaj polotovarov veľkospotrebiteľom. História firmy siaha do roku 1897, kedy bola založená pod názvom Rajsigl-Süßwarenfabrik pričom do salzburského Grödigu sa presťahovala v roku 1956.

V predpandemickom roku 2019 sa tržby spoločnosti pohybovali na úrovni 28,72 milióna eura.

Bavorsko: Cirkvi vstupujú do adventu napriek korone bez prísnejších pravidiel
Kluby a bary sú v Nemecku zatvorené, v kaderníctve platí 2G plus. Bavorsko sprísňuje koronové predpisy takmer všade, ale nie pri bohoslužbách. Napriek tomu, že kostoly sú počas vianočného obdobia často plné, píše mníchovský portál... Čítať ďalej
28 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory, využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!