Koronová diktatúra v Rakúsku: Za porušenie zákona o povinnom očkovaní pokuta 14 400 eur ročne alebo väzenie
30 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Návrh zákona o povinnom očkovaní stanovuje v Rakúsku prísne tresty pre každého, kto sa nechce dať zaočkovať, a to od veku 14 rokov. Hlasy kritizujúce koronovú diktatúru sú čoraz hlasnejšie. Plánujú sa pokuty až do výšky 14 400 eur ročne pre tých, ktorí sa nechcú dať zaočkovať. Ak nebudú môcť zaplatiť, hrozí im do väzenia, píše Wochenblick.

Vysoká pokuta alebo väzenie

Od februára budú všetci Rakúšania vo veku od 14 rokov čeliť prísnym sankciám, ak sa nedajú zaočkovať. Má sa tiež stanoviť hraničný termín, do ktorého sa bude musieť absolvovať vakcináciu.

V Rakúsku v súčasnosti nie sú zaočkované približne dva milióny dospelých obyvateľov. 66,4 percenta je plne zaočkovaných, pokým im opäť „nevyprší" platnosť očkovania. Aj za vyhýbanie sa „posilňovacej" vakcíne hrozia aj prísne pokuty.

Údaje o neočkovaných sa majú zdravotným orgánom poskytnúť prostredníctvom elektronického zdravotného záznamu ELGA. Prístupom k týmto údajom bude venovaná veľká časť zákona.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Zákon na tri roky

Z návrhu zákona tiež vyplýva, aké vysoké budú sankcie. Ak človek odmietne prvú výzvu na očkovanie, bude musieť zaplatiť pokutu vo výške 3 600 eur. Ak sa to nebude dať vymôcť, bude si musieť odpykať až štyri týždne vo väzení.

Ak sa dopustíte tohto deliktu druhýkrát (znovu 3 600 eur), budete musieť podľa návrhu zákona zaplatiť dodatočne  ďalších 7 200 eur. Ak nemôžete zaplatiť pokutu vôbec, hrozí vám teraz až šesť týždňov väzenia! Celkovo je to 14 400 eur ročne. Plánuje sa tiež, že za „trvalý priestupok" neočkovania sa bude zatiaľ možné trestať len dvakrát ročne.

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Predpokladá sa však, že povinné očkovanie, výluky a koronové šialenstvo potrvá až päť rokov.

Nedbá na demokraciu, ani zdravý rozum

Tyrkysovo-zelený vládny kabinet už dávno nedbá na demokraciu či zdravý rozumu. Ústavu a základné práva hodil cez palubu. Vylúčil napríklad FPÖ z konzultácií o návrhu zákona o povinnom očkovaní. Ak by iné krajiny, ako napríklad Maďarsko, vylúčili opozičnú stranu takýmto spôsobom, práve títo rakúski vládni predstavitelia by ju označovali za diktatúru.

Najhlúpejšia vláda

Predseda FPÖ Herbert Kickl je presvedčený, že Rakúsko má „najhlúpejšiu, najsadistickejšiu a najlživejšiu vládu" za svoju históriou.

Presadzuje tvrdú, neľudskú politiku obetných baránkov, „ktorá sa vyrovná najtemnejším kapitolám rakúskych dejín", uzatvára Wochenblick.

(Medzititulky red. HD.)

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.