UNLP Košice poskytuje už len akútnu a urgentnú zdravotnú starostlivosť
29 | 11 | 2021 I Ivan Mihale/tasr

Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice poskytuje pacientom už len akútnu a urgentnú zdravotnú starostlivosť. TASR o tom informovala jej hovorkyňa Monika Krišková s tým, že všetky lôžka s umelou pľúcnou ventiláciou (UPV) v UNLP sú obsadené.

"V tejto chvíli sme už museli obmedziť aj poskytovanie zdravotnej starostlivosti na pracovisku na Triede SNP, aj tu už môžeme poskytovať len akútnu a urgentnú zdravotnú starostlivosť pre necovidových pacientov," povedal generálny riaditeľ nemocnice Ján Slávik.

Pracovisko na Rastislavovej ulici je takzvanou červenou nemocnicou, už niekoľko týždňov slúži výlučne pre pacientov s ochorením COVID-19.

V tejto nemocnici je momentálne hospitalizovaných 271 pacientov s ochorením COVID-19, ostáva posledných 19 voľných lôžok. Lôžka s UPV sú obsadené na 100 percent, čo predstavuje 15 pacientov.

Slovákov lockdown nezastavil! Pozrite, kam chodia nakupovať
Od štvrtka platí na Slovensku niečo, čo sa tvári ako tvrdý lockdown. Ani to však nezastavilo kúpychtivých občanov. Presunuli sa do nákupných centier v Maďarsku ležiacich v blízkosti hraníc. Nezvládnuté pravidlá lockdownu Občania Slovenskej... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Diana Zaťková