Matematik Kollár svojimi predpokladmi prináša opäť iba strach
29 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Matematik Richard Kollár je optimista čo sa týka Delta variantu vírusu Covid 19. Ale, prichádza variant "Ní" a svojimi predpokladmi Kollár opäť prináša aj strach. Hrozbu podľa neho treba brať vážne! A samozrejme, prízvukuje očkovanie. Čo zverejnil na sociálnej sieti matematik Richard Kollár o Delte a Ní variante?

Podľa Kollára súčasné epidemické dáta na Slovensku majú už pomerne malú výpovednú hodnotu. Kollár tvrdí, že veľa indikátorov ukazuje, že vrchol vlny sa už blíži. Podľa neho môže nastať o 2-3 týždne a nápor na nemocnice by podľa neho mohol klesnúť pred Vianocami.

Štát opäť zlyhal: Z antigénových testov je podpultový tovar
Od dnes platí nové opatrenie! Firmy už majú povinnosť testovať neočkovaných pracovníkov. Najväčší problém však je, že zamestnávatelia sa nevedia dostať k certifikovaným testom. Do platnosti vstupuje opatrenie, ktoré ukladá firmám povinnosť... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Slovensko ohrozuje variant Ní

Kollár si myslí, že vrchol nastane aj bez ohľadu na to, aký lockdown bol prijatý. A dodáva, že do Vianoc si epidemické vlny užijú ešte prevažne západ a juh Slovenska. Podľa neho ale Slovensko ohrozuje variant Ní a je iba otázkou času, kedy sa objaví. "Nebude to asi trvať dlho, možno týždeň-dva. Ní je variant, po alfe a delte, ktorý pravdepodobne časom u nás prevládne," píše Kollár. A predpokladá, že z toho, čo sa o ňom vie, budú problémy oveľa vážnejšie. 

"Nie, teraz neprepadajte strachu a nenakupujte do bunkrov pitnú vodu, toaletný papier a baterky. To ešte zatiaľ netreba. Ale je možné, že sa svetom preženie ďalšia vlna a pri nej bude potrebná na ochranu každého ešte silnejšia imunitná odpoveď ako doteraz," vysvetľuje.

Pandémia smrti mladých športovcov pokračuje
Je záhadou, ako pribúdajú kolapsy športovcov, všimol si Nový čas. Tento týždeň skolaboval už druhý profesionálny futbalista. Jeden z lídrov treťoligového anglického futbalového tímu Wigan Athletic Charlie Wyke skolaboval na predzápasovej rozcvičke... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Ján Papuga

"...Ní vyzerá na dosť iný level..."

Kollár tak ako aj doteraz si myslí, že vakcinácia je odpoveď a dodáva, že bude veľmi potrebná. A ní variant je podľa neho potrebné brať vážne, aj keď ešte nie je jasné, či skutočne postihne vo veľkej miere aj Európu. "Ak áno, pôjde to rýchlo. Môže to tak byť, ale aj nemusí, boli už podobné hrozby aj v minulosti a nepotvrdili sa. Ale prišli kedysi aj správy o alfe a delte a tie sa potvrdili. A toto zatiaľ vyzerá na dosť iný level, kde už akékoľvek nefarmaceutické opatrenia asi nebudú schopné šírenie spomaliť. Vôbec," dodáva. 

Prezidentka Zuzana Čaputová urobila z Tomáša Tarabu jedného z najznámejších politikov
Zaujímavé výsledky telefonického prieskumu priniesla agentúra AKO. Z výsledkov vyplýva, že prezidentka Slovenskej republiky urobila z poslanca Tomáša Tarabu, predsedu strany ŽIVOT - NS najznámejšieho politika na Slovensku. Pokiaľ by si mal pán... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD."