"Pokuty" za volantom by mali byť vyššie
27 | 11 | 2021 I Eka Balašková
Ministerstvo vnútra SR predložilo do medzirezortného pripomienkovania novelu zákona o cestnej premávke, Podľa zistení Plusky sa v nej drasticky zvyšujú rôzne pokuty.
Nie len pokuty

Podstatné prekročenie najvyššej dovolenej rýchlosti, telefonovanie za volantom bez "handsfree", či používanie mobilného zariadenia. To sú priestupky, pri ktorých by okrem pokuty mohol hroziť aj zákaz činnosti na pol roka. Dané priestupky podľa Plusky navrhol rezort zaradiť medzi porušenia pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom. Novelizácia zákona o priestupkoch by mala umožniť, aby sa niektoré z nich mohli prejednávať aj v správnom konaní.

A. Hlina: Už vám to došlo? Alebo Šírenie populizmu zničí EÚ
"Tak ako? Už Vám to došlo?" Pýta sa bývalý predseda KDH Alojz Hlina: "Ako sa cítite ako obeť bláznivého sveta bláznivých ľudí?" Ako zničiť Európu "Putinov "užitočný idiot" Matovič predstavuje s kámošom Borisom plán ako zničiť cez populizmus... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Sankcie až následne

"Správny orgán môže uložiť aj sankciu zákazu činnosti a ďalšie opatrenia ukladané pri recidíve závažných porušení pravidiel cestnej premávky," približuje rezort. Ide napríklad o preskúšanie odbornej spôsobilosti či preskúmanie zdravotnej a preskúmanie psychickej spôsobilosti.

Radi prekračujete rýchlosť?

Bude sa to považovať za závažné porušenie pravidiel. V obci o 20 km/h a viac a mimo obce o 30 km/h a viac."Polícia často zverejňuje zábery, kde vodiči preletia cez obec, cez priechod pre chodcov v rýchlosti 168 km/h a mimo obce aj 240 km/h. Za takéto život ohrozujúce konanie uhradia pokutu. Tá však nemá schopnosť ich odradiť od pokračovania v rýchlej jazde," zdôvodnil rezort.

Obstarajte si handsfree

Ak vodič počas šoférovania drží v ruke, alebo inak manipuluje s mobilom/tabletom, bez použitia systému handsfree, alebo sa venuje inej činnosti, ako vedenie vozidla, mohol by byť tiež sankcionovaný prísnejšie. Policajti totiž upozorňujú na množstvo vodičov telefonujúcich za volantom, nastavujúcich si cestu v navigácii, vodičov nákladných vozidiel sledujúcich notebooky. Výška sankcie je maximálne 100 eur. Účinnosť návrhu zákona sa navrhuje od 1. mája 2022.

Nenaštvi úradníka, vyvŕši sa na tvojich zákazníkoch!
Mohlo by sa zdať, že "kauza Hollywood burger" má len pár hodín. Tento podnikateľ však hygienikom leží v žalúdku zrejme už pekných pár dní. Dnes zverejnené video totiž bolo nakrútené ešte pred lockdownom. Zábery hovoria za všetko Majiteľ si pýta... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!