Kotlebovci na bilborde šíria informácie z roku 2011
26 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Bilbord s logom ĽSNS sa šíri sociálnymi sieťami už pár dní. Na ňom text: „Viete, že vakcína proti korone obsahuje bunky z potratených detí? Neverte médiám, hľadajte pravdu sami!“ Podľa portálu Aktuality ide už o niekoľkoročný hoax. ĽSNS tvrdí, že bolo to na internete. Čo je pravda. Pred 11. rokmi.  

Kotlebovci sa podľa portálu Aktuality k bilbordu priznali. Text ale nahneval virológa zo Slovenskej akadémie vied Boris Klempu. „Je to bohapustá, sprostá lož, ktorá má očividne za cieľ manipulovať ľuďmi a odrádzať ich od očkovania, veľmi som pre to nahnevaný. Ani jedna z vakcín, ktoré sú na trhu, neobsahuje akúkoľvek časť bunky,“ povedal pre Aktuality.sk. 

Slovensko na krok od humanitárnej krízy. Lekári majú manuál koho zachrániť a koho nechať zomrieť
Ťažká dilema čaká na lekárov. Konzílium varovalo, že nemocnice narážajú na strop, prestáva fungovať biela medicína a lekári sa musia rozhodnúť, ktorého pacienta hospitalizujú na oddelení intenzívnej starostlivosti. Situácia bola zlá už v polovici... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Informáciu našli na internete

To, že ide o nezmysel potvrdil aj rezort zdravotníctva. Pridali sa aj Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) Vatikán a Konferencia biskupov Slovenska. Rezort zdravotníctva si vraj na šírenie bludov od kotlebovcov už zvykli. 

Podpredseda strany ĽSNS Martin Beluský pre portál Aktuality.sk potvrdil, že informáciu našli na internete. Túto informáciu ale Slovenská epidemiologická a vakcinologická spoločnosť vyvracala podľa portálu Aktuality už v roku 2011. 

Imunológ Šinkora: Koronavírus je bežné respiračné ochorenie, líši sa iba tým, že ho sledujeme
Situácia v súvislosti s prebiehajúcou situáciou okolo pandémie Covid 19 rozdeľuje odborníkov aj v Česku. Kým dosluhujúca vláda chce sprísniť opatrenia, podľa imunológa Jiřího Šinkoru hodnoty nie sú nepriznivé, ale normálne. "Sme na úplne... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová