Bratislava očakáva popoludní sneženie, mesto deklaruje, že je pripravené
26 | 11 | 2021 I tasr

Bratislava očakáva v piatok popoludní sneženie. Magistrát deklaruje, že sa na situáciu pripravil. Sypače a pracovníci vyrazia do terénu vopred. "Aj keď je lockdown a v sobotu (27. 11.) by sa podľa predpovede sneh mal topiť, je nutné, aby sme včasnou zimnou údržbou čo najlepšie zabezpečili zjazdnosť ciest a čo najrýchlejšie dosiahli schodnosť chodníkov," informovala TASR hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.

Na poludnie by mali sypače z depa v Petržalke vyraziť na stanovištia pri kopcovitých úsekoch Bratislavy, aby sa vyhli prípadným dopravným zápcham. Od 13.00 h mesto avizuje začiatok preventívneho posypu kopcovitých úsekov a mostov. Rovnako aj posypy lávok a kritických chodníkov v správe mesta. "V nikách zastávok MHD sa bude aplikovať inertný materiál, ktorý síce sneh netopí, ale zlepšuje trakciu vozidiel MHD pri rozjazde," spresnila hovorkyňa.

Kotlebovci na bilborde šíria informácie z roku 2011
Bilbord s logom ĽSNS sa šíri sociálnymi sieťami už pár dní. Na ňom text: „Viete, že vakcína proti korone obsahuje bunky z potratených detí? Neverte médiám, hľadajte pravdu sami!“ Podľa portálu Aktuality ide už o niekoľkoročný hoax. ĽSNS tvrdí, že... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Od 15.00 h by mali byť v uliciach ďalšie sypače a pokračovať s posypmi, v prípade potreby aj pluhovať. V kopcovitých terénoch, napríklad na Molecovej budú sypače kritické úseky ošetrovať do odvolania. Na komunikácie v kontakte so zeleňou používa na posyp aj  ekologický materiál zeolit.

"Zimná údržba prebieha nepretržite až do nočných hodín, kým bude zabezpečená zjazdnosť a schodnosť komunikácií," podotkla Rajčanová. V sobotu skoro ráno má magistrát naplánovaný posyp mostov a kopcovitých úsekov pre možnú tvorbu ľadu. Od 10.00 h očakáva topenie snehu v Bratislave.

Obyvatelia hlavného mesta môžu získať bližšie informácie o zimnej údržbe na webe odhrnieme.to. Pri mimoriadne nepriaznivých poveternostných podmienkach (sneh, ľad) funguje pre verejnosť aj "horúca linka" zimnej údržby, zvyčajne medzi 7.00 a 19.00 h. Verejnosť môže svoje podnety nahlasovať na čísle +421 259 356 777 či mailom na [email protected]. Keď je linka zimnej údržby mimo prevádzky, Bratislavčania môžu svoje podnety posielať na [email protected].

Slovensko na krok od humanitárnej krízy. Lekári majú manuál koho zachrániť a koho nechať zomrieť
Ťažká dilema čaká na lekárov. Konzílium varovalo, že nemocnice narážajú na strop, prestáva fungovať biela medicína a lekári sa musia rozhodnúť, ktorého pacienta hospitalizujú na oddelení intenzívnej starostlivosti. Situácia bola zlá už v polovici... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová