Aj seniori si zaslúžia splnené sny a túžby.
26 | 11 | 2021 I Norbert Pančík
Počas minulých Vianoc Slováci obdarovali týmto spôsobom takmer šesťtisíc seniorov.Ako informuje náš facebookový zdroj
 

Piaty rok organizuje so svojim týmom Martina Skákalová Kasemová dobročinný projekt pod názvom Vianočný zázrak, prostredníctvom ktorého môžu Slováci splniť rôznym seniorom ich sny, túžby a priania.

„Pani Zuzana je vdova, je priateľská, veľmi skromná a jednoduchá osoba. Istý čas bývala so synom na ulici, potom ju dobrí ľudia prichýlili v staršom dome. Dnes sa o ňu staráme my. Je preto vďačná za každú maličkosť, ktorú si veľmi váži,“uviedla príklad organizátorka projektu.

Želania a túžby  seniorov sú skutočne rôzne. Pani Zuzanu by potešilo rádio, pulóver, ponožky či Popradská káva,vyjadrila sa skromne. Avšak na druhej strane treba uviesť, že niektorým starčekom neostanú peniaze na to, aby si mohli kúpiť kozmetiku či iné drobnosti, ktoré by im na Vianoce urobili radosť.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/11/24/pripravy-na-utok-na-rusko-pokracuju

Čo sa týka vyzbieraných financií tak „Do roku 2020 sa Vianočnému zázraku podarilo každý rok zdvojnásobiť svoj rozsah a dosah. Finančné zbierky boli až dve a súhrnne sme vyzbierali viac ako 17 000 Eur,“ uviedla Kasemová.

Drvivú väčšinu prianí seniorov v projekte Vianočny zázrak tvoria individuálni darcovia,buď venovaním konkrétneho darčeka alebo zaslaním finančného príspevku do zbierky, ktorá je použitá na nákup a splnenie finančne náročnejších a zložitejších želaní. „Za to patrí každému jednému človeku, ktorý neváhal priložiť ruku k dielu, jedno veľké a úprimné ďakujem,“ dodala k tomuto šľachetnému projektu Martina Skákalová Kasemová.

 

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!