Fico dvíha prst: Biden chce rozbiť aj EÚ, na konferenciu o demokracii nepozval Čínu, Rusko a ani Maďarsko
25 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Strana SMER - SD avizovala pred tlačovou besedou dve témy. Jednou bola Reakcia na tlačovú besedu hlavného hygienika, druhou Pokus ďalej rozbíjať EÚ. Vzhľadom k tomu, že tlačová beseda hlavného hygienika sa neuskutočnila, venovali sa téme číslo dva. A upozornili na to, že Maďarsko prezident Biden nepozval na konferenciu o demokracii.

Robert Fico, predseda strany SMER, ale tlačovú besedu začal vyhlásením smerom k vláde. "Pozorujúc výkon vlády Slovenskej republiky, nám poslancom NR SR neostáva nič iné, ako vyvolať osobitnú schôdzu, ktorá sa bude dotýkať súčasnej situácie v zdravotníctve, v krajine, ale aj toho, čo dnes robí táto vláda."

Fico plánuje siahnuť na inštitút mimoriadnej schôdze, kde plánujú aj s niektorými nezaradenými poslancami riešiť situáciu okolo pandémie a zdravotníctva. Návrh bude predkladať poslanec Taraba. 

Blufoval Harabin? Cirkus bez rúška len pred kamerami?
Toto by nečakal nikto! Najväčší kritik nosenia rúšok, exminister spravodlivosti a exšéf Najvyššieho súdu Štefan Harabin, sa na verejnosti ukázal v respirátore! Opatrenia nie sú pre neho Neúspešný kandidát na post prezidenta Harabin je známy aj... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Biden provokuje Čínu tým, že na konferenciu pozval Taiwan

Prezident Biden zvoláva v decembri konferenciu, ktorý sa týka demokracie. SMER - SD šokoval prístup k pozvaným na túto konferenciu. Biden podľa Fica nepozýva ani Čínu, ani Rusko, ale pozýva Taiwan, aby vyprovokoval Čínu. Fico to vníma ako nejakú hru, ktorú hrajú už dlhé roky. Fico to považuje za hrubú chybu, provokáciu. Ak by bol dnes v Číne podľa neho systém, aký má Matovič, tak by bola podľa neho už vojna. Fico si myslí, že Čínu treba rešpektovať a nie provokovať. Fico upozorňuje, že nepozvali ani Maďarsko, legitímny členský štát Európskej únie. Fico zdôraznil, že prezidentka Čaputová, ktorá zmarila referendum je pozvaná a že Biden potom mohol pozvať rovno ktoréhokoľvek diktátora. 

"Ak si pani Čaputová myslí, že je predstaviteľka demokracie, tak je na veľkom omyle," hovorí. Fico poukázal aj na to, že ostatné členské krajiny EÚ mlčia o tom, že Maďarsko pozvané nie je. Fico očakáva od krajín V4, Poľska, Česka a Maďarska, že sa zastanú svojho partnera. A rovnako očakáva od Európskej komisie, že sa ozvú a povedia . "Pardon, pán Biden, Európsku úniu nebudete rozdeľovať." Nepozvanie Maďarska podľa Fica znamená iba jedno, že ju považujú za nedemokratickú krajinu. A pýta sa kto, je horší? Čaputová, alebo Orbán," hovorí Fico.

Pán Mikas, ďakujeme!
Tlačová beseda vlády Slovenskej republiky, chvíľami dvíhala obočie, dvíhali ľudí zo stoličky a potom nútila smiať sa. Dvihnuté obočie a dvihnutý ľud zo stoličky už odkomentovali mnohí. Prvotný šok ale mohol vystriedať aj úsmev. Vo chvíli, keď... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Úmyselné rozbíjanie V4 a úmyselné rozbíjanie EÚ

Úmyselné rozbíjanie V4 a úmyselné rozbíjanie EÚ, pretože im záleží na tom, aby ju rozbili. Fico nerešpektuje mlčanie, keď EÚ v priamom prenose sleduje rozbíjanie EÚ. A nechce byť ticho, pretože ide podľa neho o V4 a Európsku krajinu. Proti tomuto kroku ostro protestuje aj proti diktátu, ktorý prichádza od Bidena.

Čaputová sa podľa Blahu nemôže správať, ako Bidenovo autíčko na diaľkové ovládanie. A vyjadril sa aj Blaha, aby sa Slovensko postavilo za svojho partnera. 

Taraba (Život-NS): Orbán kupuje naše pamiatky a Vy ich neviete ani pokosiť (VIDEO)
V dnešnom vystúpení v NR SR si Tomáš Taraba zo strany Život - národná strana "vzal na mušku" to, ako sa štát stará o pietne miesta viažúce sa k našim historickým dejateľom. Takýchto historických dejateľov máme veľa a ako pripomenul poslanec, tak... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Eka Balaskova