Právny zástupca Výboha: O podaní obžaloby sme sa dozvedeli z médií!
24 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Špeciálna prokuratúra dnes podala obžalobu na oligarchu Miroslava Výboha, na ktorého bol vydaný zatykač už začiatkom augusta. Redakcia HD obdržala k dnešnému podaniu obžaloby na ŠTS stanovisko právneho zástupcu Výboha Ladislava Smejkala.

Stanovisko advokáta

„Je mimoriadne znepokojujúce, že sme sa o podaní obžaloby dozvedeli z médií. Vzhľadom na zásadné porušenie práva na obhajobu orgánmi činnými v trestnom konaní je podanie obžaloby neakceptovateľné a hrubo nezákonné," píše v stanovisku Smejkal. 

Dodáva, že "Miroslavovi Výbohovi orgány činné v trestnom konaní upreli právo na vyjadrenie sa k vznesenému obvineniu a žiadosti o jeho výsluch zamietli. Všetky doteraz vykonané dôkazy, okrem výpovedí trestne stíhaných kajúcnikov, vyvrátili dôvodnosť obvinenia".

"Sme presvedčení, že aj na základe uvedených skutočností sudca Špecializovaného trestného súdu obžalobu odmietne," uviedol právny zástupca Výboha Smejkal.

Veľká anketa: Politici prehovorili, ako by riešili súčasný pandemický stav
Z mapy Slovenska sa na Covid semafore pomaly stáva jedna veľká čierna diera. Pandemická situácia sa zo dňa na deň zhoršuje a na poplach už nebijú len odborníci, ale aj politici. Čo si myslia naši politici o povinnom očkovaní či celoplošnom... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Špeciálna prokuratúra podala obžalobu na Výboha

Výboh, ktorý je aktuálne na úteku, je obžalovaný, že spáchal trestný čin prijímania úplatku vo veľkom rozsahu, za čo je najprísnejšia sadzba 10 až 15 rokov. 

Hovorkyňa súdu Katarína Bednáriková  potvrdila, že prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry dnes podal obžalobu na oligarchu Miroslava Výboha.

Na Výboha bol v prvej polovici augusta vydaný medzinárodný a európsky zatykač. Podnikateľ je obvinený v rámci akcie Mýtnik III. Korupčná kauza Mýtnik sa týka utajovaných zmlúv na finančnej správe za niekoľko desiatok miliónov eur. Výboh vznesené obvinenia odmieta.

Mikas vyliezol z ulity a prehovoril
Mali by sa prijať také opatrenia, ktoré by sa dotkli všetkých a budú prísne. V stredu to pred rokovaním vlády v súvislosti so šírením nového koronavírusu povedal hlavný hygienik SR Ján Mikas. Priznal, že presne nevie, ako aktuálne vyzerá posledná... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!