Na Slovensku máme až 38 ton mäsa so salmonelou! TAKTO sa mu môžete vyhnúť
24 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Dovážame mäso so salmonelou! Až 38 ton nevyhovujúceho a zdraviu škodlivého hydinového mäsa odhalili na slovenskom trhu potravinoví inšpektori iba za mesiac september a október, píše portál 1pluska.sk.

Všetko toto závadné mäso sa k nám dostáva zo susedných krajín. Na pokračovanie dovozu nekvalitnej hydiny na Slovensko dnes upozornila Únia hydinárov Slovenska (ÚHS).

Napriek tomu, že slovenské hydinové mäso je kvalitné a bezpečné, mnoho Slovákov stále dáva prednosť o niečo lacnejšiemu mäsu zo zahraničia.

Poľsko, Ukrajina a Česko. To sú krajiny, z ktorých k nám malo byť podľa potravinových inšpektorov dovezených viac ako 38 ton hydinového mäsa s obsahom salmonely za posledné dva mesiace.

Vláda má dnes prerokovať aj nové protipandemické opatrenia
Nové opatrenia, ktoré majú pomôcť preťaženým nemocniciam a motivovať k očkovaniu proti COVID-19, má v stredu prerokovať vláda. Avizovali to v utorok viacerí predstavitelia koalície s tým, že potvrdili predbežnú dohodu z koaličnej rady. Neprezradili... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | tasr

Hydinári varujú

„Preto je nevyhnutné, aby slovenskí spotrebitelia pri nákupe hydinového mäsa kontrolovali krajinu pôvodu uvedenú na etikete a kupovali výhradne iba slovenské hydinové mäso, ktoré je kvalitné, čerstvé, bezpečné, zdravé a pod neustálou veterinárnou kontrolou v SR,“ upozorňujú hydinári.

Kontola mäsa je podľa nich dôležitá aj preto, že veľké množstvo zahraničného hydinového mäsa sa dostáva aj do školských jedální.

Rodičia by sa preto podľa ÚHS mali zaujímať o krajinu pôvodu hydiny v školskej jedálni ich detí a vyvinuli tým tlak, aby školy nakupovali hydinové mäso slovenského pôvodu. “Zdravie našich detí by malo byť pre nás prvoradé,” dodali hydinári.

Takto sa vyhadzujú v predvečer LOCKDOWNU hostia od stola a od večere!!!
Prvé dva dni lockdownu pre nezaočkovaných. Reštaurácia v Trnave, obed a pri ňom sedí rodina s dieťaťom. Taká normálna situácia, kým nepríde polícia. Situácia, ktorú na svoju sociálnu sieť zavesilii chlapi z Hollywood Burger. Tí už dlhší čas bojujú... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!