Dovážame mäso so salmonelou! Až 38 ton nevyhovujúceho a zdraviu škodlivého hydinového mäsa odhalili na slovenskom trhu potravinoví inšpektori iba za mesiac september a október, píše portál 1pluska.sk.
Všetko toto závadné mäso sa k nám dostáva zo susedných krajín. Na pokračovanie dovozu nekvalitnej hydiny na Slovensko dnes upozornila Únia hydinárov Slovenska (ÚHS).
Napriek tomu, že slovenské hydinové mäso je kvalitné a bezpečné, mnoho Slovákov stále dáva prednosť o niečo lacnejšiemu mäsu zo zahraničia.
Poľsko, Ukrajina a Česko. To sú krajiny, z ktorých k nám malo byť podľa potravinových inšpektorov dovezených viac ako 38 ton hydinového mäsa s obsahom salmonely za posledné dva mesiace.
„Preto je nevyhnutné, aby slovenskí spotrebitelia pri nákupe hydinového mäsa kontrolovali krajinu pôvodu uvedenú na etikete a kupovali výhradne iba slovenské hydinové mäso, ktoré je kvalitné, čerstvé, bezpečné, zdravé a pod neustálou veterinárnou kontrolou v SR,“ upozorňujú hydinári.
Kontola mäsa je podľa nich dôležitá aj preto, že veľké množstvo zahraničného hydinového mäsa sa dostáva aj do školských jedální.
Rodičia by sa preto podľa ÚHS mali zaujímať o krajinu pôvodu hydiny v školskej jedálni ich detí a vyvinuli tým tlak, aby školy nakupovali hydinové mäso slovenského pôvodu. “Zdravie našich detí by malo byť pre nás prvoradé,” dodali hydinári.
Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!