Lenč: Neschopný mesiáš! Už len vyčkať kedy sa rozplače
23 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Minister financií Igor Matovič a jeho posledný diel dokumentárneho filmu o daňovej reforme, ktorú nazval revolúciou prináša aj pre živnostníkov v gastrosektore zmeny. Na stole povinný krčah s vodou, ale aj povinné detské a eko menu. Väčšina živnostníkov ale podľa Matoviča nie sú skutoční a nemajú ani skutočné výdavky. V rámci tlačovej besedy odzneli aj iné perly. A práve na tie sa zameral politológ Jozef Lenč. Píše o neschopnom mesiášovi v koaličnej rade.

Lenč zdôrazňuje hneď v úvode, že potom, ako Matovič vysvetlil Slovensku, že ho okrádajú živnostníci a gastru sľúbil 10 % DPH za krčah vody na každom stole, detské menu v polovici jedálneho lístka a eko menu za polovicu, prišla jeho veľká chvíľa pred koaličnou radou.

R. Fico: Nebudeme ticho, chystáme obrovský občiansky protest
Na včerajšej tlačovej besede strany Smer-SD sa Robert Fico venoval trom témam. Podanie vyhlášok ÚVZ na Ústavný súd "Dnes nadobudli účinnosť vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ). Jedna z nich ukladá opatrenia a obmedzenia v súvislosti s... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Vyčkajme, kto zas bude za idiota

"Vo videu najskôr hovorí hovorca vlády Eduard Heger a po ňom prichádza na scénu tieňový premiér Matovič," píše Lenč. Ide podľa neho o klasické dôvody, ktoré predznamenajú pomaly tradičný vianočný lockdown. A vymenúva ich: "Sulik nenakupil testy a s ním ani Gröhling, Fico nechal prázdnu špajzu, Gröhling zrušil rúška v školách a tak sa musia zavrieť. Gröhling sa má podľa Matoviča rodičom aj ospravedlniť a prázdniny budú teraz a nie v júli, pripomína Matovičove slová Lenč.

Na vine je podľa Matoviča aj Lengvarský a Lenč upozorňuje, že podľa neho aj hovorca Heger, ako označuje premiéra  Slovenska. Lenč cituje Matoviča: "Zle komunikovali povinné očkovanie a tak ma Fico náboje proti vláde. "A SaS opäť robí opozíciu, podkopavá vládu a už by teda zvyšok koalície LenOn Drahá nevesta a Veronika Bez Ľudí mali spraviť rázny krok a predsa len schváliť ten lockdown," píše Lenč.

V závere dodáva, že pri tomto tempe práce najlepšej vlády ostáva len vyčkať, kto zas bude za idiota a kto sa na vláde a plačovke rozplače. 

Právnik Géci: Opozícia sa pri protestoch musí spojiť, inak to nemá význam
Slováci sú so súčasnými vládnucimi politikmi a ich vedením štátu nespokojní, lenže pri protestoch sú tak roztrieštení, že doteraz žiadnu zmenu nedosiahli. Toto by sa ale malo zmeniť. Zmeniť to, čo sa deje na protestoch, teda že sú roztrieštené na... Čítať ďalej
22 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik